Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Τρ – Τε, 18 – 25 Ιουνίου 2019 (8 ημέρες)
Συνοδός: Λουκάς ΣυρίγοςΣας προ(σ)καλούμε να ταξιδέψουμε μαζί εκεί που θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας σαν κινηματογραφική ταινία ένα συγκλονιστικό σκηνικό από αλλεπάλληλες εικόνες της Ισλανδικής υπαίθρου: βουνά, πεδιάδες, ηφαίστεια, παγετώνες, ποτάμια, ιαματικές πηγές και καταρράχτες. Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν την πληθώρα του ισλανδικού τοπίου, τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας.

ΤΡ 18/6: ΑΘΗΝΑ – ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ. Συγκέντρωση στις 10:00 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω Όσλο (12:00 – 18:30). Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ισλανδία. Πρώτη στάση είναι στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης. Ένα μονοπάτι οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη. Καθ’ οδόν γευστικό δείπνο σε εστιατόριο. Άφιξη στην περιοχή Skogar. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “SKOGAFOSS”.

ΤΕ 19/6: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ - VATNAJOKULL. Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Παγετώνα. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Συνεχίζουμε την επίσκεψη σε παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια που είναι το σπίτι πολλών ειδών πουλιών και τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας, με το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουτλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομά του. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Στάση στο Βικ για γεύμα ή καφέ (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για τους πρόποδες του παγετώνα Vantajokull. Διανυκτέρευση στην περιοχή Höfn και το ξενοδοχείο “LILJA GUESTΗOUSE”.

ΠΕ 20/6: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ του πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell για να δούμε τους καταρράκτες Hundafoss, Magnúsarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη). Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος τα 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουμε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Επιβιβαζόμαστε στο αμφίβιο όχημα για να κάνουμε μια βόλτα στην λίμνη. Αφήστε τους έμπειρους οδηγούς να μας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Συνεχίζουμε για την περιοχή Kalfafell όπου και το ξενοδοχείο μας “FOSS HOTEL NUPAR”.

ΠΑ 21/6: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ. Πρόγευμα. Σήμερα συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για προαιρετικό καφέ ή γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο (έξοδα ατομικά). Στο δρόμο προς την Δύση περνάμε τις ερήμους της Λάβας και της ηφαιστειακής στάχτης. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πόδι του παγετώνα Μύρδαλσγιοκούλ και προσεκτικά θα περπατήσουμε επάνω στον χιλιάδων ετών πάγο. Εδώ, στην μικρή λίμνη που σχηματίστηκε από το λιώσιμο του παρατηρούμε την εξαφάνιση των παγετώνων στο κοντινό μέλλον. Καθοδόν θα σταματήσουμε για να δούμε το μοναδικό καταρράκτη Skógafoss και να τον θαυμάσουμε από το σημείο που όπου πέφτει (60 μ.) . H συνέχεια μας επιφυλάσσει μια βόλτα στο παρελθόν και σε ένα από τα πιο παλιά κτίσματα της Ισλανδίας, την φάρμα KELDUR η οποία σήμερα ανήκει στο Μουσείο ιστορίας της Ισλανδίας. Θα δούμε από κοντά το μέρος όπου πολλοί Ισλανδοί, ιδίως στα φιόρδ τη Δυτικής χώρας, εξακολουθούσαν να ζουν μέχρι και το 1965. Καταλήγουμε στην περιοχή Hella όπου και το ξενοδοχείο μας “STRACTA”. Μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας ή το δείπνο μας στο διπλανό παραποτάμιο εστιατόριο Arhus (έξοδα ατομικά). Όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν την σάουνα και το υπαίθριο τζακούζι του ξενοδοχείου.

ΣΑ 22/6: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ. Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από τον κρατήρα Κέριδ, τον πράσινο κρατήρα που είναι επισκέψιμος και έχει νερό όλο τον χρόνο. Συνεχίζουμε στον Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης. Χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “CITY CENTER”. Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη λεωφόρο Κolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης.  

ΚΥ 23/6: ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ. Πρόγευμα. Για το πρωί προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσουμε το “χορό” των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες (έξοδα ατομικά). Το μεσημέρι μεταφορά στη Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon) όπου θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος όταν το κοντινό εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Στα χρόνια που ακολούθησαν οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη και περιπατητική ξενάγηση και γνωριμία με την πόλη. Ο ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη ’’μεγαλύτερη’’ μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και στο κέντρο της πόλης.

ΔΕ 24/6: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ LANGJOKULL (εσωτερική επίσκεψη παγετώνα). Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο. Σας προτείνουμε να πάρετε μέρος στην ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull, τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα στην Ισλανδία. Ζήστε μια περιπέτεια ζωής γεμάτη από τα θαύματα της φύσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, συνδυάζοντας τη βόλτα στο μαγευτικό σπήλαιο πάγου στην καρδιά του παγετώνα με τα άλλα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής, τους καταρράκτες Hraunfossar και Deildartunguhver και το όμορφο Husafell. Διάρκεια εκδρομής 10-11 ώρες (08:00- 18:30). Περιλαμβάνει τις μεταφορές από / προς το ξενοδοχείο. Glacier Tour από την άκρη του παγετώνα και μέχρι τις σήραγγες με ειδικά τροποποιημένα οχήματα παγετώνα. Παραμονή μέσα στις σπηλιές πάγου με τοπικό οδηγό περίπου μια ώρα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες.


ΤΡ 25/6: ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ. Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω Βερολίνου.


ΠΤΗΣΕΙΣ
18/6 ΑΘΗΝΑ - ΟΣΛΟ       DY 1885 (Norwegian Air Shuttle) 12:00 - 14:55
18/6 ΟΣΛΟ - ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ  DY 1170 (Norwegian Air Shuttle) 17:40 - 18:30

25/6 ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ  FI 528 ( Icelandair) 07:40 - 13:05
25/6 ΒΕΡΟΛΙΝΟ  - ΑΘΗΝΑ      Α3 823 (Aegean)    16:15 - 20:00

1 αποσκευή έως 20 κιλά & μια χειραποσκευή

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 1995
Μονόκλινο: + € 570
Φόροι αεροδρομίων και τέλη: + € 445

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρέικιαβικ – Αθήνα μέσω Όσλο και Ρώμης (οικονομική θέση) * 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων * 7 προγεύματα μπουφέ * μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ * ξενάγηση στο Ρέικιαβικ * επίσκεψη και είσοδος στο Βlue Lagoon (περιλαμβάνει μεταφορά, χρήση χώρου και εισιτήριο εισόδου) * ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο * ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Vatnajökull * Έλληνας αρχηγός κατά την διάρκεια του ταξιδιού * βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα * 2 γεύματα (18/6 & 20/6) * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται: Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβάνονται, είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, κυνήγι φαλαινών (ISK 10.990 € 92) * ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull (ISK 29.900 € 250), προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση.  
Ισοτιμία: € 1 = 135 ISK (Icelandic Krona)

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα της τελευταίας 10ετίας με λατινικούς χαρακτήρες.

 
Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Η κράτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εφόσον καταβληθεί η σχετική προκαταβολή ίση με το 30% της αξίας του ταξιδιού.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.