Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οδησσός των Ελλήνων – Αρχαίος Τύρας – Κάστρο Άκερμαν

Ημερομηνία:
Πα – Τε, 22 – 27 Μαρτίου (Εθνική Εορτή)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Τοπική ξεναγός: η ελληνόφωνη συνεργάτιδά μας και ερευνήτρια Μαργαρίτα Αρατζιόνι.
ΠΑ 22/3: Συγκέντρωση στις 13:00 στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ukraine International Airlines στις 15:00 για Οδησσό μέσω Κιέβου. Άφιξη στις 20:30 και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο «MOZART» (4*). Δείπνο.

ΣΑ 23/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πανέμορφη Οδησσό. Θα περπατήσουμε στο Βουλεβάρτο Primorsky, δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα, για να δούμε τα κτίρια με την αρχιτεκτονική μπαρόκ, τα 192 σκαλοπάτια Potemkin, το παλάτι Vorontsov, το άγαλμα του Ρισελιέ και στη συνέχεια την Όπερα (το κτίριο θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης με βιεννέζικη επίδραση). Ενδιάμεση στάση για προσφορά αναψυκτικών και αργότερα επίσκεψη-ξενάγηση στο σημαντικότατο και πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει και το θησαυρό των Σκυθών. Θα επισκεφθούμε ακόμα το αρχοντικό Τολστόι. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών. Το βράδυ παρακολούθηση παράστασης στην Όπερα της Οδησσού (έξοδα ατομικά). Δείπνο.

ΚΥ 24/3: ODESSA. Πρόγευμα. Επίσκεψη στα Μουσεία Πούσκιν και αργότερα της Λογοτεχνίας, όπου θα προσφερθούν αναψυκτικά και θα παρακολουθήσουμε ένα κοντσέρτο. Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την αναμόρφωση της περιοχής του λιμανιού της Οδησσού όπου δημιουργήθηκε το ωραιότατο «Ελληνικό Πάρκο» δωρεά του Ιδρύματος Μπούμπουρα. Συμπληρωματικός περίπατος στο κέντρο της Οδησσού και στην πασίγνωστη οδό Deribasovkaya. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

ΔΕ 25/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα μεταφορά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την παρακολούθηση της δοξολογίας με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. Μετάβαση στην Οικία – μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ξενάγηση). Θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο και θα επισκεφθούμε το νέο εμπορικό κέντρο ΑΘΗΝΑ, στην πλατεία την Ελλήνων (γεύμα ελεύθερο στο εστιατόριο του κέντρου). Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη φροντίδα του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (εφόσον πραγματοποιηθούν).

ΤΡ 26/3: BILHOROD – DNISTROVSKY. Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Bilhorod – Dnistrovsky (55 χλμ. ΝΔ της Οδησσού) που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δνείστερου. Η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από τους Έλληνες (αρχαίος Τύρας, Μιλήσιοι 6ος π.Χ.) διαθέτει δε και το αξιόλογο μεσαιωνικό κάστρο του Άκερμαν, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας και θεμελιώθηκε από τον Στέφανο 2ο της Μολδαβίας για να επιβλέπει τις εκβολές του ποταμού. Επίσκεψη των τειχών και του περιφερειακού μουσείου. Γεύμα. Επίσκεψη στο Οινοποιείο Shabo και επιστροφή στην Οδησσό. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.

ΤΕ 27/3: Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση στις 07:00 μέσω Κιέβου, για Αθήνα όπου άφιξη στις 13:35. 

Έξοδα κατ’ άτομο σε δίκλινο:

Δίκλινο
Επιβάρυνση μονοκλίνου
Από 25-29 άτομα
€ 900
+ € 110
Από 30-34 άτομα
€ 880
+ € 110
Από 35-40 άτομα
€ 860
+ € 110

Φόροι αεροδρομίων: + € 105

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Κίεβο – Οδησσός – Κίεβο – Αθήνα * 5 διανυκτερεύσεις * 5 προγεύματα – μπουφέ * 3 γεύματα * 4 δείπνα * τα προβλεπόμενα αναψυκτικά * μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα * τοπική ελληνόφωνη ξεναγός * υπηρεσίες τοπικών συνεργατών * ταξιδιωτικά έντυπα * είσοδοι στα προβλεπόμενα μουσεία * αχθοφορικά στο ξενοδοχείο * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.