Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα – Ορεινός όγκος Κισσάβου – Σπηλιά – Ανατολή – Μονή Τ. Προδρόμου

Ημερομηνία:
Πα – Κυ, 23 - 25 Νοεμβρίου
 
Ένα ξεχωριστό τριήμερο με παραμονή στη Λάρισα για να επισκεφθούμε τα πολιτιστικά της ενδιαφέροντα (μουσεία κ.α.) και να βρεθούμε στην «αγκαλιά» του Κισσάβου (Όσσας).

ΠΑ.: Αναχώρηση 08:00 για Καμένα Βούρλα (στάση) – Λάρισα. Επίσκεψη με ξενάγηση στο νέο διαχρονικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΣΑ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για το γύρο του Κισσάβου. Περνώντας από τα χωριά Ομολιό και Στόμιο και πριν φτάσουμε στην Καρύτσα, συνεχίζουμε την ορεινή μας διαδρομή μέσα στον πυκνοδασωμένο Κίσσαβο. Οξυές, καστανιές, καρυδιές, έλατα, δρυς και άλλα αειθαλή και φυλλοβόλα δέντρα σε μια οργιώδη βλάστηση, όπου σε μερικά σημεία κρύβεται και το φως, συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή της φυλλοροής, όλοι οι δασικοί δρόμοι θα είναι στρωμένοι με τα χιλιάδες φύλλα – χρώματα που θα ζήλευαν και οι πιο ευφάνταστοι ζωγράφοι. Περνώντας στην αλπική ζώνη φθάνουμε στο καταφύγιο (υψ. 1600 μ.) από όπου αγναντεύουμε στο βάθος τον Κάτω Όλυμπο, τα χωριά Ραψάνη, Πυργετό κ.α. Αργότερα κατηφορίζοντας συνεχίζουμε την πορεία μας προς το χωριό Σπηλιά. Γεύμα σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ.: Πρόγευμα και αναχώρηση και πάλι για τις πλαγιές του Κισσάβου (Όσσα). Ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προορισμός μας είναι το γραφικό χωριό Ανατολή (Σελίτσανη), χτισμένο αμφιθεατρικά στη ΝΑ πλευρά της Όσσας και σε υψ. 950 μ. Από εδώ προσφέρεται φανταστική θέα προς ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο, την Αγιά, το Πήλιο, την παραλία του Αγιόκαμπου και αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, στο βάθος θα δούμε τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Πλούσια η χλωρίδα της περιοχής με ελατοδάση, οξιές, πεύκα, αιωνόβια πλατάνια και περιβόλια με καστανιές, μηλιές όπως και το τσάι του Κισσάβου. Θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό κέντρο με τη φωτογραφική έκθεση που αφορά την παλιά καθημερινή ζωή των κατοίκων και το εκκλησιαστικό μουσείο με εκθέματα του 17ου αι. Σε κοντινή απόσταση (3,5 χλμ.) βρίσκεται το γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου που ιδρύθηκε το 1550 από τον Όσιο Δαμιανό. Σήμερα είναι ένα πρότυπο πολυεθνικό Μοναστήρι προσευχής, συλλογικής δημιουργίας και οικολογικής συνείδησης όπου οι μοναχές από 13 χώρες έχουν συγκροτήσει τη δική τους πράσινη κιβωτό. Θα είναι η έκπληξη για μας η “καθετοποιημένη παραγωγή” με τις βιολογικές καλλιέργειες και η ποικίλη παραγωγή τυριών, κρεάτων, γλυκών, μαρμελάδων, σαπουνιών, κρασιών, δεκάδων βοτάνων κ.α. Σημαντική είναι και η τράπεζα σπόρων που διαθέτουν. Μετά την επίσκεψη αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις για το γεύμα και καφέ.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 150
Μονόκλινο: € 200

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.