Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ & ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Μπολόνια – Τεργέστη – Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλεντ – Ακυληία
 
Ημερομηνία:
Σα – Κυ, 22 – 30 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος


ΣΑ 22/12: Αναχώρηση στις 12:00 από το Σύνταγμα για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΟΑΝ LINES και στις 18:00 σαλπάρισμα για Ιταλία.

ΚΥ 23/12: ANCONA – BOLOGNA. Άφιξη στην Ανκόνα στις 14:30 και άμεση αναχώρηση για τη Μπολόνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο «UNA» (4*). Δείπνο και αργότερα ακολουθήστε τον αρχηγό σας σε επιλεγμένο cocktail bar.

ΔΕ 24/12: BOLOGNA – TRIESTE. Πρόγευμα και σύντομη γνωριμία με το κέντρο της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Piazza Maggiore, μια από τις πιο γοητευτικές πλατείες της Ιταλίας και θα δούμε το Δημαρχείο, τη βασιλική του San Petronio, γοτθικού ρυθμού και 5η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο. Συνάντηση με τους αεροπορικούς εκδρομείς και αναχώρηση για την Τεργέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές κεντρικό «SAVOIA EXCELSIOR PALACE» (4*). Δείπνο στο ξενοδοχείο και αργότερα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία των Χριστουγέννων στον καθεδρικό Σαν Τζούστο.

ΤΡ 25/12: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! LJUBLJANA – BLED. Πρόγευμα. Με το πούλμαν αναχώρηση για τα ιταλοσλοβενικά σύνορα και συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα, μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Γνωριμία με την πόλη. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Άλπεων, βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ που θα δούμε όπως το Εθνικό θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η Όπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης κ.α. Από την άλλη πλευρά του ποταμού, η σύγχρονη σφύζουσα από ζωή πόλη με τα ωραία καταστήματα, τις πλατείες γεμάτες με Café, που προφέρονται για ατελείωτες βόλτες. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Ljubljanica με τις γραφικές γέφυρες. Κυριότερη η γέφυρα Tromostovje, σχεδιασμένη από τον Jože Plečnik. Συνεχίζουμε για την πόλη Μπλεντ (υψόμ. 500μ., 60 χλμ), το πιο δημοφιλές κέντρο διακοπών της χώρας με την όμορφη σμαραγδένια λίμνη, τη μοναδική της Σλοβενίας. Η γοητευτική λίμνη με το νησάκι σε μια γωνιά της, που στεφανώνεται από μια μικρή εκκλησία, το κάστρο και μαζί το πλούσιο τριγύρω δάσος συνθέτουν ένα όμορφο ζωγραφικό πίνακα. Γύρος της λίμνης με το πούλμαν και Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής. Επιστροφή στη Τεργέστη.

ΤΕ 26/12: RIJEKA – OPATIJA. Πρόγευμα. Μέσω των ιταλο-σλοβενικο-κροατικών συνόρων κατευθυνόμαστε στην Οπατίγια, το υπέρ-πολυτελές θέρετρο που σήμερα με ωραία ξενοδοχεία, τις βίλες και τα πάρκα φανερώνει το λαμπρό παρελθόν της επί Φραγκίσκου Ιωσήφ και άλλων εστεμμένων. Σχετικά κοντά είναι και η Ριγιέκα που σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Μαγευτικά κτίρια του 19ου αι. στις δύο φαρδιές λεωφόρους Κόρζο και Ρίβα, όπως επίσης ο καθεδρικός του Αγ. Βίτου, η Παναγία του Τρσατ κ.α.

ΠΕ 27/12: TRIESTE – MIRAMARE. Πρόγευμα. Περιήγηση της πόλης με την Ελληνίδα τοπική ξεναγό - συνεργάτιδά μας. Η ωραία Piazza Unitα d’ Italia με τα επιβλητικά κτίρια, το θέατρο Verdi, ο καθεδρικός Σαν Τζούστο, το ομώνυμο Καστέλο, η ελληνική εκκλησία του Αγ. Νικολάου κ.α. εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αργότερα συνεχίζουμε για την περιοχή του Γκριτσιάνο όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό Καστέλο ντι Μιραμάρε. Δίπλα στα νερά της Αδριατικής και ανάμεσα σε κατάφυτους κήπους το λευκό κάστρο κρύβει την ιστορία του Αρχιδούκα Μαξιμιλιανού των Αψβούργων, λίγο πριν γίνει αυτοκράτορας του Μεξικού.

ΠΑ 28/12: AQUILIA. Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ακυληία. Με την ξεναγό μας θα γνωρίσουμε την πόλη που περιβάλλεται από αυτοκρατορικές επαύλεις, ναούς και αγορές που μαρτυρούν την λαμπρότητα της στην περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κυριότερο αξιοθέατο η πρωτοχριστιανική βασιλική με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά δαπέδου με τα γεωμετρικά μοτίβα και τις βιβλικές σκηνές, κρύβουν τους συμβολισμούς στην πρώιμη χριστιανική τέχνη. Μεταξύ αυτών η φτερωτή μορφή της Νίκης, τα πολύχρωμα πτηνά, η χελώνα κτλ. Επιστροφή στην Τεργέστη.

ΠΑ 29/12. TRIESTE – VENEZIA. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βενετία. Επιβίβαση στο πλοίο των ANEK – SUPERFAST και στις 14:00 σαλπάρισμα για Ελλάδα (1 διανυκτέρευση).

ΣΑ 30/12: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στην Πάτρα στις 23:00 και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ' άτομο: 
Δίκλινο: € 890
Μονόκλινο: € 1.170

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν από την Ελλάδα * 6 διανυκτερεύσεις * 6 προγεύματα * 2 δείπνα * χριστουγεννιάτικο γεύμα * τοπικός ξεναγός (27 & 28/12) * αρχηγός * φόροι διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.