Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΝΕΟ! Βυζαντινά σμαράγδια Μεσσηνιακής & Λακωνικής Μάνης
Σπάρτη - Αρεόπολη - Καστάνια - Πύργος Διρού - Σπήλαιο Διρού


Ημερομηνία:
Πα - Κυ, 16 – 18 Νοεμβρίου 
 
Με τον δρα Βυζαντινής Αρχαιολογίας Σταύρο Ι. Αρβανιτόπουλο 
 

Η Καστάνια υπήρξε σπουδαίο Βυζαντινό κέντρο τουλάχιστον από το 13ο αιώνα. Στην περιοχή σώζονται πολλές εκκλησίες της Βυζαντινής περιόδου κατασκευασμένες από το 12ο ως και το 15ο αιώνα ενώ πολλά σπίτια του χωριού, που κατοικούνται συνεχώς μέχρι και σήμερα, είναι του 17ου και 18ου αιώνα.
Ο ναός του Αγίου Πέτρου αποτελεί το παλαιότερο και σημαντικότερο μνημείο της Καστάνιας (Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Europa Nostra 2016 για το έργο αποκατάστασης του ναού), του οικισμού με τη μεγαλύτερη πυκνότητα βυζαντινών μνημείων στην Πελοπόννησο μετά το Μυστρά και το Γεράκι.
Ακόμη και σήμερα κατορθώνει να διαφεύγει την προσοχή των περιηγητών, το μέγεθός της είναι μικρό αλλά η σημασία της μεγάλη. Ελάτε μαζί μας σε μια ακόμη άγνωστη και «ψαγμένη» εκδρομή μας με φόντο τη Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη.

 
ΠΑ 16/11: Αναχώρηση 08.30 για Σήραγγα Αρτεμησίου (στάση) – Σπάρτη όπου θα ξεναγηθούμε στο σπουδαίο βυζαντινό λουτρικό συγκρότημα. Γεύμα στην περιοχή και συνεχίζουμε για Γύθειο (στάση) καταλήγοντας στο ανακαινισμένο πέτρινο boutique ξενοδοχείο Kastro Maini (3*) στην Αρεόπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΣΑ 17/11: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καστάνια, έναν από τους παλαιότερους και γραφικότερους ορεινούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης (560μ. υψ.). Η Καστάνια βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στο βουνό και ακόμα και από πολύ κοντά είναι αθέατη. Στον οικισμό διατηρείται εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών, καθώς ήταν ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς, με συνεχή κατοίκηση μέχρι τις μέρες μας. Θα ξεναγηθούμε σε επιλεγμένους ναούς: στον Άγ. Πέτρο του 12ου αι., τον Άγιο Γεώργιο (13ος αι.), το μεταβυζαντινό Αγ. Νικόλαο με το τέμπλο του 1789, τον Άγ. Νικόλαο Τρικάμπανο (15ος αι.) και τον Άγ. Νικόλαο στης Μαρούλαινας (13ος αι.), καθώς και τον προσφάτως αποκατεστημένο πύργο του Δουράκη στο κέντρο του οικισμού. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 18/11: Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χαρούδα και ξενάγηση στον περίφημο μεσοβυζαντινό ναό του Ταξιάρχη, με τις καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες και μαρμαρόγλυπτα σχέδια που στολίζουν το εσωτερικό και διανθίζουν την εξωτερική όψη, και στη συνέχεια για τον Πύργο Διρού, για να επισκεφθούμε τους άριστα διατηρημένους Ταξιάρχες Γλέζου (11ος αι.). Εκτός από την ιδιαιτερότητα της τοπικής αρχιτεκτονικής θα μας μαγέψει και η φύση με το σπήλαιο Διρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία, με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτερούς κρυστάλλους να στολίζουν κάθε γωνιά του. Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μέτρα από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και η περιήγησή τους διαρκεί περίπου 25 λεπτά (έξοδα ατομικά). Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Σπάρτης.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 195
Μονόκλινο: € 240
 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * ομιλητής – ξεναγός * αρχηγός * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 δείπνο (16/11) * πλούσιο πληροφοριακό υλικό * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.