Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Βλάστη – Σισάνι – Εράτυρα – Νυμφαίο – Πτολεμαΐδα – Ακρινή

 
Ημερομηνίες:
Πα – Δε, 25 – 28 Μαΐου (Πεντηκοστή)
Πε – Κυ, 25 – 28 Οκτωβρίου (Εθνική γιορτή)

 Χτισμένη σε υψόμετρο 1.180 μ. στις ΒΑ πλαγιές του όρους Άσκιου, η Βλάστη (βλαχοχώρι της Δυτικής Μακεδονίας) εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της με τις εκκλησίες της αλλά και τα αρχοντικά της, δείγματα μιας παλιάς οικονομικής ακμής. Σήμερα, το νέο ξενοδοχείο «ΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ» αποτελεί ένα ιδανικό χώρο διαμονής που προσφέρει παράλληλα και τη δυνατότητα για τοπικές εξορμήσεις. Σας προσκαλούμε λοιπόν να «ανακαλύψετε» μαζί μας κάποιες άγνωστες γωνιές του νομού Κοζάνης αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα. Μια ακόμη «ψαγμένη» εκδρομή του Γραφείου μας.

1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:30 για Καμ. Βούρλα (στάση) – Λαμία. Ακολουθώντας αργότερα το νέο δρόμο «Ξυνιάδα – Τρίκαλα», συνεχίζουμε για Κοζάνη και μέσω ενός τμήματος της Εγνατίας Οδού συνεχίζουμε για Ερατύρα – Σισάνι – Βλάστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Γνωριμία με τη Βλάστη. Θα επισκεφθούμε ή και θα δούμε την τρίκλιτη βασιλική του Αγ. Νικολάου με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1769, το θαυμάσιο Θωμαΐδειο ημιγυμνάσιο (18ου), τον ανδριάντα του οπλαρχηγού Γιάννη Φαρμάκη. Η πόλη είναι η γενέτειρα του μεγαλέμπορου Στέργιου Δούμπα, βαρόνου στη Βιέννη που έκτισε το 1843 στη Βλάστη το πρώτο ελληνικό Εκπαιδευτήριο και του υιού του Νικολάου μεγάλου χορηγού στη Βιέννη (κτίριο Musikverein κ.α.). Στο μικρό χωριό Σισάνι, θα επισκεφθούμε τη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου με έναν από τους εντυπωσιακότερους μεσοβυζαντινούς ναούς της Ελλάδας. Συνεχίζουμε για την Εράτυρα, παλιά αρχοντική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεχωρίζει ο ναός του Αγ. Γεωργίου (1845) με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.α. Επιστρέφουμε στη Βλάστη. Δείπνο.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Ακολουθώντας μία καταπληκτική διαδρομή και διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος από μεγάλες οξυές προς τη βορινή πλευρά του όρους Άσκιου φθάνουμε στην Κλεισούρα. Από εδώ συνεχίζουμε για το Νυμφαίο (Νεβέσκα). Θα επισκεφθούμε τη Νίκειο Σχολή όπου στεγάζεται το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Χρόνος ελεύθερος για το γεύμα και προαιρετική επίσκεψη στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας (πεζοπορία 40’). Επιστροφή στη Βλάστη. Δείπνο.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πτολεμαΐδα όπου θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον ανθρωπολογικό – λαογραφικό μουσείο και τη συστεγαζόμενη Δημοτική Πινακοθήκη με έργα Μόραλη, Μυταρά, Φασιανού κ.α. Συνεχίζουμε για το χωριό Ακρινή Κοζάνης, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο σπήλαιο και τις εκκλησίες του Αγ. Γεωργίου και του Αγ. Κωνσταντίνου όπου υπάρχουν και εξαιρετικά ψηφιδωτά του 4ου αι. μ.Χ. Αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 255.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 3 δείπνα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.