Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βυζαντινή Θεσσαλονίκη 

Ημερομηνίες:

Κυ – Πε, 3 – 7 Ιουνίου 2018

Ομιλητής: ο δρ. βυζαντινής αρχαιολογίας Σταύρος Αρβανιτόπουλος ΚΥ 3/6: Αναχώρηση 08:00 για Καμένα Βούρλα (στάση) – Θεσσαλονίκη μ’ ενδιάμεση στάση για το γεύμα. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο «IMPERIAL PALACE» (4*).

ΔΕ 4/6: Πρόγευμα. Το πρωί θα επισκεφθούμε τα μνημεία της Άνω Πόλης, περιοχή που βρίσκεται στο βορειότερο και ψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης και διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917. Ξενάγηση στον Αγ. Νικόλαο Ορφανό, Μ. Λατόμου, Μ. Βλατάδων, Προφήτη Ηλία, μνημεία με σημαντική βυζαντινή ιστορία. Γεύμα στην περιοχή. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Αγ. Αικατερίνη, καθολικό άλλοτε βυζαντινής μονής που χρονολογείται στα τέλη του 13ου – αρχές 14ου αι., και τους Αγ. Αποστόλους, καθολικό άλλοτε μονής αφιερωμένης στην Παναγία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΤΡ 5/6: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στην Αχειροποίητο, ναό από τους αρχαιότερους χριστιανικούς στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα διατηρημένα και πιο σημαντικά παραδείγματα της τυπικής ξυλόστεγης βασιλικής με υπερώα της πρωτοβυζαντινής περιόδου. Έπειτα θα δούμε την Αγ. Σοφία, ένα από τα πολλά μνημεία της Θεσσαλονίκης που συμπεριλήφθηκαν στην Παγκόσμια Λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1988 και τον Αγ. Δημήτριο, ναό που κατασκευάστηκε πάνω από τα ερείπια των αρχαιότερων Ρωμαϊκών Λουτρών που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Συνεχίζουμε για τη Ρωμαϊκή Αγορά, που αποτελούσε το κοινωνικό, οικονομικό, διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο στην καρδιά της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο.

ΤΕ 6/6: Πρόγευμα. Το πρωί θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία στην Ελλάδα που προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα του βυζαντινού πολιτισμού μέσα από τις πρωτότυπες εκθέσεις και την πολυσχιδή δραστηριότητά του. Διάλειμμα στο καφέ του Μουσείου. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Συγκρότημα Γαλερίου (Ροτόντα, αψίδα, ανάκτορο), το σημαντικότερο μνημειακό σύνολο της Θεσσαλονίκης που κτίστηκε στο μεταίχμιο δύο κόσμων, του ρωμαϊκού και του βυζαντινού. Γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο, ένα από τα λίγα οικοδομήματα του κέντρου της πόλης που επιβίωσαν από την πυρκαγιά του 1917 και τις διαδικασίες ανοικοδόμησης που επακολούθησαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΠΕ 7/6: Πρόγευμα. Το πρωί θα επισκεφθούμε τον Άξονα της Εγνατίας: την Παναγιά των Χαλκέων, το Μπεζεστένι, το Τζαμί Βαγιαζήτ και το Μπέη Χαμάμ, μνημεία με ιδιαίτερη βυζαντινή ιστορία και αργότερα τα Τείχη Άνω Πόλης (Πύργος Αλύσεως / πύλη Παλαιολογίνας, Πύργος Ορμίσδα), τα οποία κυκλώνουν ακόμα και σήμερα μέρος του κέντρου της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 280 (ελάχιστη συμμετοχή 40 ατόμων),
               € 315 (ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων).

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * ομιλητής * τοπικός ξεναγός (5 και 6/6) * συνοδός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * φόρος διαμονής * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι, φιλοδωρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.