Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ


Palermo – Cefalu – Erice – Selinunte – Agrigento – Noto – Siracusa – Taormina – Catania – Etna – Reggio di Calabria – Bova

Ημερομηνία:
Πε – Πε, 6 – 13 Σεπτεμβρίου

Έλληνας αρχηγός – ξεναγός, άριστος γνώστης της περιοχήςΣας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι – περιπλάνηση, μαζί και προσκύνημα, στο μακρινό αρχαίο ελληνισμό… ένα ταξίδι στη Σικελία, όπου έλαμψαν η ελληνική τέχνη και το ελληνικό πνεύμα…
 

1η ΗΜ.: ΑΘΗΝΑ – PALERMO. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο μέσω Ρώμης. Πρώτη γνωριμία – ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο πόλης του Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση και βραδινή έξοδος και δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο.

2η ΗΜ.: PALERMO – MONREALE – CEFALU. Στη σημερινή μας δεύτερη γνωριμία με το Παλέρμο, θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, το νορμανδικό παλάτι, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά της Καπέλλα Παλατίνα, τη Μαρτοράνα, την Πλατεία Κουάτρο Κάντι κ.α. Αργότερα μετάβαση στο μοναστήρι του Monreale, όπου θα επισκεφθούμε έναν από τους εντυπωσιακότερους ναούς που έχουμε επισκεφθεί, τον Καθεδρικό Ναό του Παντοκράτορα (12ος αι.) με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για το Κεφαλίδιον (Cefalu, χαρακτηριστικό ψαροχώρι, παλιά πόλη, καθεδρικός ναός). Επιστροφή στο Παλέρμο. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο.

3η ΗΜ.: ERICE – SELINUNTE – AGRIGENTO. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Έριτσε, κτισμένο κυριολεκτικά πάνω στα ανεμοδαρμένα ύψη ενός βράχου με απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Ανηφορικά δρομάκια, πέτρινα σπίτια, ζαχαροπλαστεία και μικρά μαγαζιά για ιδιαίτερες αγορές. Συνεχίζουμε για το Σελινούντα, τη δυτικότερη ελληνική αποικία της Σικελίας. Εντυπωσιάζουν τα ερείπια των τριών ναών και κυρίως εκείνα του Ναού της Ήρας. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και νυχτερινή βόλτα για να μαγευτούμε από το θέαμα των φωτισμένων ναών της Κοιλάδας. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο.

4η ΗΜ.: AGRIGENTO – SIRACUSA. Πρωινή επίσκεψη με ξεναγό της εντυπωσιακής «Κοιλάδας των Ναών», όπου θα δούμε μερικούς από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαιότητας, θα σταθούμε μπροστά στους Ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, των Διόσκουρων, κυρίως όμως θα θαυμάσουμε τον περίφημο δωρικό ναό της Ομόνοιας. Ελεύθερος χρόνος, γεύμα και συνεχίζουμε για τις Συρακούσες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με τη νυχτερινή Ορτυγία, την καρδιά των Συρακουσών, την πόλη του Αρχιμήδη. Το Duomo της Bellucci, ένα με τον αρχαίο δωρικό ναό της Αθήνας, η Πηγή της Αρέθουσας κ.α. εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

5η ΗΜ.: SIRACUSA – NOTO. Πρόγευμα. Επίσκεψη του αρχαιολογικού μουσείου και μεταφορά για επίσκεψη – ξενάγηση αρχαιολογικό πάρκο των Συρακουσών με το θέατρο και τα λατομεία, το αινιγματικό «Αυτί του Διονύσου». Στη συνέχεια, εξόρμηση στην πόλη Νότο, μία πόλη σαν σκηνικό της Cinecitte, σαν ένας ανθισμένος πέτρινος κήπος. Επιστροφή στις Συρακούσες. Μετά το δείπνο νυχτερινή έξοδος στο νησί της Ορτυγίας για να απολαύσουμε ένα λιμοντσέλο ή ένα παγωτό στο όμορφο αυτό περιβάλλον.

6η ΗΜ.: TAORMINA – CATANIA. Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα με την πανοραμική θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και την Αίτνα από το αρχαίο θέατρο, τα γραφικά σοκάκια και τις ωραίες πλατείες της. Από τα σπουδαιότερα θέρετρα της Σικελίας, χτισμένη πάνω σε βράχο η Ταορμίνα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το απόγευμα αναχώρηση για την Κατάνια. Ξενάγηση στα μνημεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του νησιού, όπως το Teatro Massimo Bellini, ο Καθεδρικός ναός, η οδός Maria Callas, το Castello Ursimo, ο τάφος του Μπελίνι κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο με κρασί από την Αίτνα σε επιλεγμένο εστιατόριο.

7η ΗΜ.: ETNA – REGGIO DI CALABRIA – BOVA. Πρόγευμα και εξόρμηση στην Αίτνα, το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ευρώπης (3,350 μ. υψ.) με τη συνεχή δραστηριότητα στο πέρασμα των αιώνων. Με το πούλμαν θα φθάσουμε μέχρι τα 1,900 μ. όπου και ο κρατήρας silvestri. Θα θυμηθούμε τον Εμπεδοκλή που πήδησε μέσα στον κρατήρα και θα περπατήσουμε λίγο στο «σεληνιακό» τοπίο. Κάθοδος και συνεχίζουμε για τη Μεσσήνη, απ’ όπου με το πορθμείο περνάμε στην ηπειρωτική Ιταλία και το Ρήγιο (Reggio di Calabria). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το χωριό της Καλαβρίας, τη Μπόβα (πενταδάκτυλο), από τα ωραιότερα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο Μουσείο της Ελληνικής Γλώσσας. Επιστροφή στο Ρήγιο και προαιρετικό αποχαιρετιστήριο δείπνο με ελληνοϊταλικό γλέντι με ζωντανή μουσική, ταραντέλες, βιολιά.

8η ΗΜ.: REGGIO – CATANIA – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Ρηγίου για να δούμε τους Δύο Πολεμιστές, τα φημισμένα αγάλματα του Riace. Αναχώρηση με το πορθμείο για Μεσσήνη και συνέχιση για το αεροδρόμιο της Κατάνιας. Πτήση για Αθήνα μέσω Ρώμης.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 935
Φόροι αεροδρομίων: € 160

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Παλέρμο και Κατάνια – Ρώμη – Αθήνα * 7 διανυκτερεύσεις * 7 προγεύματα * 4 δείπνα * αρχηγός – ομιλητής * τοπικοί ξεναγοί όπου προβλέπεται * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι, άλλα κύρια φαγητά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ άμεσα με προκαταβολή 30 %.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.