Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΙΛΟ


Μαυρίλο (11η γιορτή κάστανου) – Λουτρά Υπάτης

Ημερομηνία:
Σα – Κυ, 20 – 21 Οκτωβρίου

 
Μια σύντομη μεν εκδρομή που θα μας μαγέψει όμως με τη φυσική ομορφιά της Φθιώτιδας, τα έλατα, τα τρεχούμενα νερά, τις κρήνες, τους καταρράκτες της και θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, γιατί όχι και μέχρι τα αστέρια, με την επίσκεψή μας στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο. Και που ακόμα πάνω ακριβώς στις πηγές του Σπερχειού ποταμού, σε υψόμετρο 1000 μ. και δίπλα στο πυκνότατο δάσος από έλατα βρίσκεται το ένδοξο χωριό Μαυρίλο. Το καστανοχώρι της ορεινής Ρούμελης δεν θα μπορούσε ασφαλώς παρά να γιορτάζει το κάστανο αυτή την εποχή με διάφορες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν φυσικά τη δωρεάν προσφορά ψημένου - βραστού κάστανου και τσίπουρου, αλλά και διάθεση όλων των γνωστών προϊόντων του βουνού στους επισκέπτες μέσα στην καταπράσινη πλατεία του Μαυρίλου.
 
ΣΑ...: Αναχώρηση 08:00 για Καμ. Βούρλα (στάση) – Λαμία – Λουτρά Υπάτης και το χωριό Υπάτη, χτισμένο στις βόρειες πλαγιές της Οίτης. Ειδική επίσκεψη στο «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης» που λειτουργεί με τη φροντίδα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας. Μετά τη σχετική ενημέρωση θα παρακολουθήσουμε μια προβολή στο Πλανητάριο, το τρίτο που λειτουργεί στην πατρίδα μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αξιόλογο βυζαντινό μουσείο που περιλαμβάνει και τη σημαντική συλλογή νομισμάτων του δωρητή Κων/νου Κοτσίλη. Αργότερα θα φωτογραφίσουμε τον μικρό αλλά θορυβώδη καταρράκτη, που τα νερά του πηγάζουν από κορυφές της Οίτης και παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για να κινήσουν τον νερόμυλο, που βρίσκεται κτισμένος στη βάση του, και προμήθευε με αλεύρι την Υπάτη και τις γύρω περιοχές. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στα Λουτρά Υπάτης. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο «ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΝ» (2*). Περίπατος στο γύρω φθινοπωρινό τοπίο.

ΚΥ...: Πρόγευμα. Στις 9:30 αναχώρηση για Μακρακώμη – Αγ. Γεώργιο και συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Μαυρίλο, κτισμένο στις πλαγιές του Βελουχίου και σε υψ. 920 μ. Το χωριό περιβάλλεται από πυκνά δάση με έλατα, καστανιές, βελανιδιές κ.ά. και είναι γεμάτο από πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την κίνηση των νερόμυλων και μπαρουτόμυλων που λειτουργούσαν για 200 χρόνια (18ος - 20ός αι.) και συνετέλεσαν στην οικονομική του ευημερία. Θα επισκεφθούμε τον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο, τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Δημητρίου και φυσικά θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για τη «Γιορτή του Κάστανου» με δωρεάν προσφορά καστάνων σε όλες τις εκδοχές και τσίπουρου με τη συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων κ.ά. Υπάρχει δυνατότητα να προμηθευτεί ο επισκέπτης εδέσματα που έχει ετοιμάσει η οργανωτική επιτροπή ή να γευματίσει σε επιλεγμένη ταβέρνα του χωριού (έξοδα ατομικά). Γύρω στις 15:00 αναχώρηση για Λαμία – Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 80.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν *1 διανυκτέρευση * 1 πρόγευμα * αρχηγός * ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.