Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Lyon – Beaune – Dijon – Lac Leman – Milano – Bologna

Ημερομηνία:
Δε – Πε, 2 – 12 Ιουλίου (11 μέρες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος 

ΔΕ 2/7: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ. Αναχώρηση στις 09:00 για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο των ANEK – SUPERFAST και στις 14:30 σαλπάρισμα για Ανκόνα.

ΤΡ 3/7: ANCONA – MILANO. Άφιξη στην Ανκόνα στις 11:00 και άμεση αναχώρηση για το Μιλάνο (περιοχή αεροδρομίου). Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΤΕ 4/7: MILANO – LYON. Πρόγευμα, παραλαβή των συνεκδρομέων μας από το αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λυών μ’ ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που καταλαμβάνει τη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σών και τους απότομους λόφους του Κρουά Ρους, γνωστού σαν «ο λόφος που εργάζεται» με ωραία θέα της κάτω πόλης και του ποταμού Σων όπως και του Φουρβιέρ, γνωστού σαν ο «λόφος που προσεύχεται».

ΠΕ 5/7: LYON. Πρόγευμα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ξεκινά από την Πλατεία Μπελκούρ με τον έφιππο ανδριάντα του Λουδοβίκου ΙΑ’ στο κέντρο της. Στην περιήγησή μας θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε τα κυριότερα αλλά όχι και τα μόνα από τα αξιοθέατά της. Ο καθεδρικός ναός, η παλιά Λυών (UNESCO) με σπίτια από τον 15ο-17ο αι., η βασιλική Νοτρ-Νταμ ντε Φουρβιέρ, το Πάρκο Τετ ντορ, το Δημαρχείο, από τα πιο αξιόλογα της Γαλλίας, το Μέγαρο του Εμπορίου και του Χρηματιστηρίου, το πρώτο της Γαλλίας, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Απ’ όλα τα μουσεία ξεχωρίζει το Ιστορικό Μουσείο Υφάσματος, μοναδικό στον κόσμο.

ΠΑ 6/7: LYON. Πρόγευμα. Μια ακόμα ημέρα για να ανακαλύψουμε τις φανερές και κρυφές ομορφιές της τρίτης πόλης της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Θα κάνουμε περίπατους στα στεγασμένα δρομάκια (traboules) της μεσαιωνικής πόλης που περνούν μέσα από αυλές σπιτιών και ενώνουν τον ένα δρόμο με τον άλλο, σαν σκηνικό από πίνακα του 18ου αι. Ελάτε να επισκεφθούμε το Μουσείο της Μαρριονέττας ή το Μουσείο Lumiere το οποίο ιδρύθηκε προς τιμή των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών, να δούμε τα ρωμαϊκά θέατρα της πόλης, να περπατήσουμε στις όχθες των δύο ποταμών και φυσικά να γευματίσουμε στο παραδοσιακό εστιατόριο (έκπληξη!), με αυθεντικά πιάτα της περιοχής και να πάρουμε τον καφέ μας σε ένα από τα αγαπημένα στέκια. Υπάρχει βέβαια και ο «ναός» της υψηλής γαστρονομίας με 3 αστέρια Michelin το εστιατόριο του Paul Bocuse.

ΣΑ 7/7: LYON – BEAUNE – DIJON. Πρόγευμα και αναχώρηση για την όμορφη πόλη Μπών, χτισμένη πάνω στον ποταμό Μπουλαίζ, παραπόταμο του Σών. Η περιοχή είναι κέντρο περίφημου αμπελώνα, ενώ η κουζίνα της συναγωνίζεται επάξια τα κρασιά της. Η πλατεία Μονζ είναι το κέντρο της πόλης, η εκκλησία Νοτρ-Νταμ (12ος αι.) είναι ένα από τα ωραιότερα δημιουργήματα της ρωμανικής σχολής της Βουργουνδίας. Το μέγαρο των Δουκών και το Νοσοκομείο που διατηρεί το γοτθικό – φλαμανδικό χαρακτήρα είναι επίσης σημαντικά μνημεία. Μετά την επίσκεψη χρόνος ελεύθερος, γεύμα και συνεχίζουμε για την παλαιά πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, τη Ντιζόν, από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Γαλλίας, πασίγνωστη για τα εκλεκτά κρασιά της Βουργουνδίας και τη γαστρονομία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

ΚΥ 8/7: DIJON. Πρόγευμα. Ξεκινώντας από την πλατεία Νταρσύ θα δούμε το ανάκτορο των Δουκών της Βουργουνδίας (σήμερα Δημαρχείο και Μουσείο Καλών Τεχνών), το Δικαστικό Μέγαρο, την εκκλησία Νότρ-Νταμ (13ος αι.) με την ιδιαίτερα πρωτότυπη πρόσοψη, τον καθεδρικό ναό του Σαιν Μπενίν (13ος-14ος αι.) κ.α. Στη Rue de la Liberté πωλείται η καλύτερη μουστάρδα (συνταγή του 1747) ενώ στην κλειστή αγορά υπάρχει ένας μικρός παράδεισος γαστρονομίας. Δε θα ξεχάσουμε βέβαια να τοποθετήσουμε το χέρι μας στην …. Κουκουβάγια και το βράδυ οινο… γευσι… γνωσία σε ένα από τα καλά εστιατόρια της πόλης.

ΔΕ 9/7: DIJON – MILANO. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μιλάνο μ’ ενδιάμεσες στάσεις, ακολουθώντας τις ακτές της Λίμνης Leman στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας. Άφιξη στο Μιλάνο (περιοχή). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΤΡ 10/7: MILANO – BOLOGNA. Πρόγευμα. Επίσκεψη – γύρος της πόλης πεζή. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, ίσως από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους ναούς παγκοσμίως, την Γκαλλερία Β. Εμμανουέλε που συνδέει τα δύο πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, τον Καθεδρικό και την Σκάλα του Μιλάνο. Η διάσημη αυτή στοά με τους γυάλινους θόλους φιλοξενεί μερικές από τις πιο ακριβές μπουτίκ. Αναχώρηση για την Μπολόνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΤΕ 11/7: BOLOGNA – ANCONA. Πρόγευμα, σύντομη επίσκεψη της πόλης που έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από εκείνο της Βενετίας και αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο των ANEK – SUPERFAST και στις 13:30 σαλπάρισμα για την Ελλάδα.

ΠΕ 12/7: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στις 12.00 και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 1.000.

Περιλαμβάνονται: Ελληνικό πούλμαν με πεπειραμένο οδηγό για όλη τη διαδρομή * 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με δικό τους λουτρό * 8 διανυκτερεύσεις * 8 προγεύματα * 3 δείπνα * οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα * έμπειρος αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * λιμενικά τέλη * Φ.Π.Α.

ΣΗΜ. 1: Υπάρχουν 2κλινες / 3κλινες εσωτερικές ή εξωτερικές καμπίνες με σχετική επιβάρυνση.

ΣΗΜ. 2: Υπάρχει δυνατότητα αεροπορικής μεταφοράς Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα, ημ/νίες: 4/7 – 10/7 (7 μέρες). Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ άμεσα με προκαταβολή 30 %.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.