Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ – ΓΝΩΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ (ΛΙΓΟΥΡΙΑ – ΤΟΣΚΑΝΗ – ΟΥΜΠΡΙΑ)

Lerici – Cinque Terre (Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Corniglia – Monterosso) – Portovenere – La Spezia – Portofino – Arezzo – Perugia

Ημερομηνίες:
Τρ – Δε, 19 – 25 Ιουνίου (7 ημέρες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Μια ξεχωριστή εκδρομή του Γραφείου μας, σε πανέμορφες και άγνωστες γωνιές της Λιγουριανής ακτής και των περίφημων «Πέντε Γαιών», καθώς και σε ανεκτίμητες πόλεις της Τοσκάνης και της Ούμπρια, που την κάνουν μοναδική.

Η Lerici, χτισμένη σε ένα μικρό μυχό του κόλπου της Spezia, το γνωστό σαν κόλπο των ποιητών, είναι μια μικρή, όμορφη και γραφική πολιτεία, ενώ το ξενοδοχείο έχει επιλεγεί ειδικά για την θέση του. Το πολύχρωμο Riomaggiore, η ρομαντική Μanarola, η αυθεντική Corniglia, η γραφική Vernazza και το πολυσύχναστο Μonterosso όλα με τη μοναδική γενοβέζικη αρχιτεκτονική που τα χαρακτηρίζει, βρίσκονται ανάμεσα σε πέτρινα τοπία, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από τα χιλιάδες χρώματα του ήλιου, της φύσης, των σπιτιών. Η Spezia, η σύγχρονη, ζωντανή λουτρόπολη της Λιγουρίας, βρίσκεται χτισμένη στο βάθος ενός ωραίου κόλπου με πανοραμική θέα. Η εκδρομή συμπληρώνεται με επίσκεψη στην ετρουσκική πόλη Arezzo και την Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια.

Ένα υπέροχο ταξίδι σε «άγνωστα μονοπάτια», που θα χαρείτε ιδιαίτερα!!!

1η ΗΜ: ΠΑΤΡΑ – ΑNCONA. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 13:00 και μεταφορά στην Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο των MINOAN LINES «CRUISE EUROPA/OLYMPIA» και στις 19:00 σαλπάρισμα για την Ανκόνα.

2η ΗΜ: ANCONA – LERICI. Άφιξη στην Ανκόνα στις 15:30 και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Λιγουριανής ακτής και την πόλη Lerici κοντά στη La Spezia. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «SHELLEY E DELLE PALMΕ» (3*).

3η ΗΜ: CINQUE TERRE. Πρόγευμα. Σήμερα θα γνωρίσουμε τα πανέμορφα και μοναδικά χωριά των «Πέντε Γαιών». Ονειρεμένες ακτές, ακανόνιστοι γκρεμοί και καθαρά, κρυστάλλινα νερά κάνουν το τοπίο ένα από τα γοητευτικότερα της Ριβιέρας. Θα ξεκινήσουμε με τοπικό σκάφος από το Lerici και μέσω Portovenere (σύντομη επίσκεψη) θα φθάσουμε στο πρώτο χωριό, το Riomagiore, το πιο παλιό χωριό (12ου αι.). Επίσκεψη. Αργότερα με το σκάφος φθάνουμε στη Μanarola, ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά. Τα σπίτια έχουν υπέροχα ροζ, λαδί, γαλάζιο χρώματα, ενώ το μικρό της λιμανάκι ανάμεσα σε δύο βράχους – ακρωτήρια προστατεύεται μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι. Επίσκεψη. Με το πλοίο συνεχίζουμε για τη Vernazza αγναντεύοντας ενδιάμεσα την Corniglia, απροσπέλαστη από τη θάλασσα καθώς τα σπίτια της είναι κτισμένα στην κορυφή ενός λόφου με απόκρημνα βράχια, προσφέροντας μια μοναδική θέα στη θάλασσα. Η Vernazza, ελκυστική και άθικτη από το πέρασμα του χρόνου, με πύργους και μεσαιωνικά παλάτια να αγναντεύουν τη θάλασσα από ψηλά και πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, φημίζεται για το λευκό – ξηρό κρασί της, το οποίο προτιμούσε όλη η αριστοκρατία του Μεσαίωνα. Με το πλοίο συνεχίζουμε πάλι για το Μonterosso, το πιο μεγάλο ζωντανό χωριό της περιοχής. Επίσκεψη. Με το τρένο αναχώρηση για La Spezia. Με το πούλμαν σύντομος γύρος της πόλης και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜ: RAPALLO – SANTA MARGHERITA – PORTOFINO. Πρόγευμα και αναχώρηση για μία μαγευτική διαδρομή κατά μήκους της ιταλικής Ριβιέρας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές ακτές του θαυμάσιου κόλπου θα επισκεφθούμε το Ραπάλλο με το μεσαιωνικό του πύργο, την πολυσύχναστη όλο το χρόνο Σάντα Μαργαρίτα και φυσικά το μαγευτικό Πορτοφίνο, παλιό ψαροχώρι που σήμερα είναι πλέον μία από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις, σημείο συνάντησης του κοσμοπολίτικου τουρισμού και με τις θαλαμηγούς, αγκυροβολημένες στο μικρό λιμανάκι, να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε πολυτέλεια. Ωραίος περίπατος κατά μήκος των ακτών με την πλούσια βλάστηση και τους φοίνικες. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο.

5η ΗΜ: AREZZO – PERUGIA. Πρόγευμα και αναχώρηση για την ετρουσκική πόλη Arezzo (επίσκεψη πόλης). Συνεχίζουμε για την Περούτζια. Τακτοποίηση στο γνωστό μας ξενοδοχείο «GIO JAZZ AREA» (4*). Δείπνο.

6η ΗΜ: PERUGIA – ΑNCONA. Πρόγευμα και σύντομη επίσκεψη της Περούτζια και αναχώρηση για την Ανκόνα. Με το πλοίο των MINOAN LINES «CRUISE EUROPA/OLYMPIA» στις 17:30 σαλπάρισμα για Πάτρα.

7η ΗΜ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στις 16:30 στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο:  
Δίκλινο: € 610.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * 1 δείπνο * έμπειρος αρχηγός του Γραφείου μας * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * λιμενικά τέλη * τοπικά σκάφη * τρένο * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά * αχθοφορικά * φιλοδωρήματα * ό,τι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο * τοπικό λεωφορείο για το Πορτοφίνο.

ΣΗΜ.: Υπάρχουν δίκλινες – τρίκλινες εσωτερικές / εξωτερικές καμπίνες με σχετική επιβάρυνση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ άμεσα με προκαταβολή 30 %.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.