Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


La Rochelle – Ile De Rè – Saintes – Bordeaux – Saint Émilion – St. Macaire – Sauternes

Ημερομηνία:
Σα – Πε, 6 – 11 Οκτωβρίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος 1η ΗΜ.: ΑΘΗΝΑ – LA ROCHELLE. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 07:15 και απευθείας πτήση με την Aegean για Μπορντό (08:40 – 11:05). Άφιξη και άμεση αναχώρηση με τοπικό πούλμαν για την πόλη Λα Ροσέλ (189 χλμ.). Γνωριμία με τη ναυτική πολιτεία, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον Ατλαντικό τον Μεσαίωνα και διάσημο ιστιοπλοϊκό κέντρο σήμερα. Στα χαμηλά το γραφικό ψαροχώρι με τα σπίτια των ψαράδων και των ναυτικών, τις ταβέρνες, τα δύο παλιά φρούρια και πιο πάνω τα καπετανόσπιτα, γαλλο-αγγλικής αρχιτεκτονικής. Το λιμάνι κοσμεί η καραβέλα ´Ερμιόνηª ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου του 17ου αι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο "MASQ" (4*).

2η ΗΜ.: ILE DE RE – SAINTES – BORDEAUX. Πρόγευμα και αναχώρηση για το νησί Ιλ ντε Ρέ, διασχίζοντας μια γέφυρα 3 χλμ. θα επισκεφθούμε το ιδιαίτερα γραφικό χωριό St. Martin (κατάλογος UNESCO) που το περιβάλλει ένα τεράστιο μεσαιωνικό τείχος σε σχήμα αστερία. Αφού δούμε και τον ωραιότατο φάρο, τον παλιότερο σε όλο τον Ατλαντικό, αναχώρηση γύρω στο μεσημέρι για την πόλη Saintes με τις περίεργες εκκλησίες του 11ου & 12ου αι. και καταλήγουμε στο Μπορντό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο "LE BURDIGALA" (4*).

3η ΗΜ.: BORDEAUX. Πρόγευμα και γνωριμία με την πόλη. Παλιά αρχοντικά του 17ου 18ου αι., πολυτελή καταστήματα, ενδιαφέροντα μουσεία με κυριότερο το Μουσείο των Τελωνείων, η ωραιότατη Place de la Bource, ο βοτανικός κήπος, το ´παλιό Μπορντόª και φυσικά το λιμάνι οριοθετούν τα αξιοθέατα για τον επισκέπτη της πόλης που οφείλει τη τύχη της στο κρασί και τη μεγάλη αμπελουργική ζώνη.

4η ΗΜ.: SAINT ΕMILION – SAINT MACAIRE - SAUTERNES. Πρόγευμα και αναχώρηση για το δρόμο του κρασιού και των αμπελώνων. Θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό χωριό Σεντ Εμιλιόν (UNESCO), από τα πιο ωραία της Γαλλίας, πασίγνωστο για τα κρασιά του και κυρίως για την ποικιλία Merlot. Συνεχίζουμε για την μεσαιωνική πόλη St. Macaire που πήρε το όνομά της από τον ελληνικής καταγωγής άγιο Μακάριο που πήγε εκεί τον 5ο αι. μ.Χ. Στενά δρομάκια και ωραιότατα μεσαιωνικά αναγεννησιακά σπίτια και η εντυπωσιακή κεντρική πλατεία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Αργότερα επίσκεψη στην πόλη Sauternes όπου στην ευρύτερη περιοχή θα ξεναγηθούμε στους αμπελώνες και στο οινοποιείο του Chateaux La Tour Blance. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μπορντό.

5η ΗΜ.: BORDEAUX. Πρόγευμα. Συμπληρωματική γνωριμία με την πόλη και τα μουσεία της. Επίσκεψη στο νέο θαυμάσιο και μοναδικό μουσείο ´La CitÈ du Vin΄.

6η ΗΜ.: BORDEAUX – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Με την Aegean πτήση για Αθήνα (11:50 – 16:00).

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο:
€ 990

Διαφορά μονοκλίνου: € 390
Φόροι αεροδρομίων: € 55

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Μπορντό – Αθήνα * 5 διαν/σεις * 5 προγεύματα – μπουφέ * 1 δείπνο * τοπικός ξεναγός * αρχηγός * ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.