Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ


ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Aγιόκαμπος – Αγιά – Ανατολή – Σωτηρίτσα – Κτήμα Πολυδενδρίου

Ημερομηνίες:
Πα – Κυ, 8 – 10 Ιουνίου (Αρχηγός Λ. Συρίγος)
Πα – Κυ, 14 – 16 Σεπτεμβρίου

 

ΠΑ: Αναχώρηση 07:30 για Καμένα Βούρλα – Στεφανοβίκειο – Σκλήθρο – Αγιόκαμπος μ’ ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «GOLDEN BEACH» (3*).

ΣΑ: Πρόγευμα και αναχώρηση για τις πλαγιές του Κισσάβου (Όσσα) με προορισμό την Αγιά. Γνωριμία με τη γραφική κωμόπολη, γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας φρούτα που παράγει. Θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά και θα δούμε ή θα επισκεφθούμε την εκκλησία του πολιούχου Αγ. Αντώνιου και της Κοίμησης της Θεοτόκου (16ος αι.). Ακολουθώντας το νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Ανατολή (Σελίτσανη), χτισμένο αμφιθεατρικά στη ΝΑ πλευρά της Όσσας και σε υψ. 950 μ. Από εδώ προσφέρεται φανταστική θέα προς ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο, την Αγιά, το Πήλιο, την παραλία του Αγιόκαμπου και αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, στο βάθος θα δούμε τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Πλούσια η χλωρίδα της περιοχής με ελατοδάση, οξιές, πεύκα, αιωνόβια πλατάνια και περιβόλια με καστανιές, μηλιές όπως και το τσάι του Κισσάβου. Θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό κέντρο με τη φωτογραφική έκθεση που αφορά την παλιά καθημερινή ζωή των κατοίκων και το εκκλησιαστικό μουσείο με εκθέματα του 17ου αι. Σε κοντινή απόσταση (3,5 χλμ.) βρίσκεται το γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου που ιδρύθηκε το 1550 από τον Όσιο Δαμιανό. Σήμερα είναι ένα πρότυπο πολυεθνικό Μοναστήρι προσευχής, συλλογικής δημιουργίας και οικολογικής συνείδησης όπου οι μοναχές από 13 χώρες έχουν συγκροτήσει τη δική τους πράσινη κιβωτό. Θα είναι η έκπληξη για μας η “καθετοποιημένη παραγωγή” με τις βιολογικές καλλιέργειες και η ποικίλη παραγωγή τυριών, κρεάτων, γλυκών, μαρμελάδων, σαπουνιών, κρασιών, δεκάδων βοτάνων κ.α. Σημαντική είναι και η τράπεζα σπόρων που διαθέτουν. Επιστρέφουμε στην Άνω Σωτηρίτσα. Βόλτα στο περιπατητικό μονοπάτι με τους καταρράκτες και τις λιμνούλες. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

ΚΥ: Πρόγευμα και αναχώρηση για το Άνω Πολυδένδρι όπου και το πρώην ομώνυμο Βασιλικό Κτήμα, το δάσος του οποίου έχει έκταση περίπου 35 στρ. με μεγάλη ποικιλία βλάστησης με δρυς, οξιές, έλατα και καστανιές. Υπάρχουν ακόμα δύο εκκλησίες του 16ου αι. αφιερωμένες στην Παναγία. Θα περπατήσουμε σε διαμορφωμένα μονοπάτια που έχει χαράξει το δασαρχείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Αγία Τριάδα Φαρσάλων όπου θα επισκεφθούμε την Trinity Farm. Περιήγηση στο χώρο και ξενάγηση – ενημέρωση για τις γεωργικές δραστηριότητες. Πλούσιο γεύμα με τα προϊόντα του αγροκτήματος. Συνεχίζουμε για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 162.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διαν/σεις * 2 προγεύματα * 1 γεύμα στο κτήμα * αρχηγός * ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

TRINITY FARM
Στα πλαίσια της εκδρομής μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή της Αγ. Τριάδος Φαρσάλων και να γνωρίσουμε από κοντά τη δραστηριότητα της οικογένειας Τσιαντή που, ευαισθητοποιημένη για τη διατροφή και το περιβάλλον, αποφάσισε να στραφεί στην οικολογική γεωργία. Σήμερα σε μια έκταση 400 στρεμμάτων πέραν της βιολογικής γεωργίας έχουν προχωρήσει ένα ακόμη βήμα μπροστά εφαρμόζοντας τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας με βάση τη σύσταση της γης, το μικρόκλιμα της και τις ελάχιστες εξωτερικές παρεμβάσεις. Έτσι τα συσκευασμένα προϊόντα που διαθέτει η Trinity Farm έχουν παραχθεί χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα υπό την επιτήρηση της ΔΗΩ και της Demeter International.
 


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.