Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ


ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ
Γουμένισσα – Σκρα – Κούπα (καταρράκτες – γαλάζια λίμνη) – Ι.Μ. Αρχαγγέλου

Ημερομηνίες:
Μ. Πα – Δε Πα, 6 – 9 Απριλίου (Πάσχα)
Πε – Κυ, 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 
   

Σας προσκαλούμε σε μια νέα εξόρμηση στη Βόρεια Ελλάδα και τις πλαγιές του περήφανου βουνού Πάικο στους νομούς Κιλκίς και Πέλλα. Μια φύση μαγευτική με δάση πυκνά από οξυές, πλατάνια, καστανιές, κερασιές κ.ά., λίμνες και καταρράκτες, επιβλητικά φαράγγια, όμορφα χωριά με λαογραφικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και με γεμάτες ακόμα σελίδες ιστορίας. Παραδοσιακές γεύσεις και οινογνωσίες συνθέτουν τη μοναδικότητα αυτής της εξόρμησής μας. Η διαμονή προβλέπεται στον ωραίο παραδοσιακό ξενώνα «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ» στη Γουμένισσα που διαθέτει 14 δωμάτια με όλες τις ανέσεις και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Καθημερινά το πρόγευμα είναι διαφορετικό

Μια ακόμα «ψαγμένη» εκδρομή του Γραφείου μας σε άγνωστες-γνωστές γωνιές της Ελλάδας. Ανακαλύψτε τες μαζί μας!
1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:30 για Λαμία – Πλαταμώνα. Γεύμα στην περιοχή. Αργότερα με θέα προς τις κορυφές του «Βουνού των Θεών» Ολύμπου συνεχίζουμε για Κατερίνη – Γουμένισα. Τακτοποίηση στον παραδοσιακό ξενώνα. Στην Πασχαλινή εκδρομή παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πρώτος σταθμός της σημερινής εξόρμησής μας το ιστορικό χωριό Σκρα (υψ. 520 μ.). Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου σχετικό με τη Μάχη Σκρά – Ραβινέ το 1918. Επόμενος σταθμός του σημερινού οδοιπορικού μας ο οικισμός Κούπα (υψ. 600 μ.) κτισμένος σε μια πυκνόφυτη περιοχή με δρυς, οξυές κ.ά.. Ακολουθώντας μια φανταστική διαδρομή σε μια οργιώδη βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων φθάνουμε στους αλλεπάλληλους καταρράκτες που καταλήγουν στην πανέμορφη γαλάζια λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακολουθώντας πάλι το νέο ασφαλτόδρομο θα επισκεφθούμε τη σημαντική Ι. Μονή Αρχαγγέλου. Γεύμα στην περιοχή. Επιστροφή στη Γουμένισσα και το ξενοδοχείο μας. Στην πασχαλινή μας εκδρομή Ανάσταση και αναστάσιμο δείπνο.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Τοπική εξόρμηση στα χωριά Γρίβα και Καστανερή, τα δύο μεγαλύτερα καστανοχώρια της Βορείου Ελλάδος. Στη Γρίβα το τοπικό ζαχαροπλαστείο παρασκευάζει ένα πολύ γευστικό τσουρέκι που θα γευθούμε ενώ στην Καστανερή (υψ, 850 μ.) θα συναντήσουμε το Δάνο Δανιηλίδη και τη Μάγια Κετικίδου που έχουν δημιουργήσει τον εκπαιδευτικό καστανεώνα “Γλυκομαγεία”. Εκεί θα μας μιλήσουν για το κάστανο, τη συμβολή του στην τοπική οικονομία και φυσικά θα γευθούμε τα γλυκά – λιχουδιές που παράγουν. Συνεχίζουμε για τα Μεγάλα Λιβάδια. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συμμετοχή περιορισμένη: Άτομα 24.

Έξοδα κατ’ άτομο: € 268 (Πάσχα)
Διαφορά μονοκλίνου: € 75

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα-μπουφές * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι.

ΣΗΜ.: Η εκδρομή του Πάσχα περιλαμβάνει επίσης το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό γεύμα.

Αξίζει να δείτε στη Γουμένισσα:
Τη Μεγάλη Παρασκευή οι Επιτάφιοι των Τριών Εκκλησιών, μετά την περιφορά τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία όπου η παρουσία και των φημισμένων Χάλκινων της Γουμένισσας (οι μπάντες των πνευστών) και των χορωδιών των Συλλόγων της πόλης που ψάλλουν, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό δρώμενο, βαθιά κατανυκτικό. Ακόμα πρέπει να σημειώσουμε το μοναδικό πανελλαδικό έθιμο, το σήκωμα δηλαδή των Επιταφίων στις μύτες των ποδιών των νεαρών πιστών που περιφέρουν τους Επιτάφιους. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Στην εξόρμησή μας του Ιουνίου θα απολαύσουμε το θέαμα με τις πυγολαμπίδες. Στο διπλανό χωριό Κάρπη, έξω από τη Γουμένισσα και στη θέση Δύο Ποτάμια, συναντώνται τα δύο ρέματα που διασχίζουν την περιοχή. Εκεί υπάρχει ένας όμορφος χώρος αναψυχής με πλατάνια, δρυς, τρεχούμενα νερά και άλλα υδροχαρή φυτά που προσφέρεται για περιπάτους και πικ – νικ. Αργά το απόγευμα θα πάμε με το πούλμαν για να περπατήσουμε, να γευθούμε τα καλούδια του πικ – νικ και φυσικά να δούμε, μόλις νυχτώσει, τις πολλές πολλές πυγολαμπίδες να πετούν τριγύρω προσπαθώντας με το χημικά παραγόμενο φως στην κοιλιά τους, χρώματος κίτρινου, πράσινου και αχνού κόκκινου, να προσελκύουν συντρόφους ή λεία.
 
 Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.