Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Άγιος Φλώρος - Πύλος - Καλαμάτα - Ανάκτορο Νέστορος - Κυπαρισσία


Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Ημερομηνία: Σα – Δε, 17 –19 Φεβρουαρίου (Καθ. Δευτέρα)







ΣΑ 17/2: Αναχώρηση 08:30 για σήραγγα Αρτεμισίου (στάση) – Μεγαλόπολη και ακολουθώντας το νέο δρόμο προς Καλαμάτα φθάνουμε στο καταπράσινο χωριό Άγιος Φλώρος, από τα πιο όμορφα της Μεσσηνίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Πάμισσος. Θα επισκεφθούμε το ξωκλήσι των Αγίων Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, θα δούμε τον ιστορικό πλάτανο και γεύμα με πέστροφες και όχι μόνο που θα απολαύσουμε στο εστιατόριο του ιχθυοτροφείου. Συνεχίζουμε για την Πύλο. Τακτοποίηση στο KARALIS CITY HOTEL (3*). Απογευματινή βόλτα στην πλατεία της πόλης με το μνημείο των Τριών Ναυάρχων. Δείπνο στις ταβέρνες της παραλίας.

ΚΥ 18/2: Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Νιόκαστρο με την εξαγωγική ακρόπολη, τους προμαχώνες, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και το νέο μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων ενώ η συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πιώ για τον επαναστατικό αγώνα του Μοριά, στεγάζεται τώρα στην οικία του ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα. Αναχώρηση για την Καλαμάτα όπου στις 14.30 θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του 6ου Καρναβαλιού Καλαμάτας. Επιστροφή στην Πύλο.

ΚΑΘ. ΔΕ 19/2: Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ανάκτορο του Νέστορος, στον Επάνω Εγκλιανό, το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί και πάλι από τον Ιούνιο 2016. Το Ανάκτορο χτίστηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. από το βασιλιά Νέστορα ο οποίος μετέτρεψε την Πύλο στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη του μυκηναϊκού κόσμου ύστερα από τις Μυκήνες. O πλούτος των κινητών ευρημάτων καθώς και τα σπαράγματα των τοιχογραφιών ανέδειξαν την απαράμιλλη μυκηναϊκή τέχνη, την υψηλή εξειδίκευση των καλλιτεχνών αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Ανακτόρου. Τα ευρήματα θα τα δούμε στη γειτονική Χώρα Τριφυλίας και στο εκεί αρχαιολογικό μουσείο. Το περιβάλλον τοπίο χαρακτηριζόταν ήρεμο γεγονός που συντέλεσε στη μη οχύρωση του, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μυκηναϊκές πόλεις. Συνεχίζουμε για Κυπαρισσία. Επίσκεψη της παλιάς πόλης που κηρυχθεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός με τα πλακόστρωτα καλντερίμια της και με τα παραδοσιακά σπίτια. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: € 160
Διαφορά μονοκλίνου: € 55

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα-μπουφέ * τοπικός ξεναγός (19/2) * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι.

Σημείωση: Από 1/1/18 ισχύει ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και καταβάλλεται από τον πελάτη στο ξενοδοχείο κατά την αναχώρηση. Για ξενοδοχεία κατηγορίας 3* η χρέωση είναι €1,50 ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.