Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οδησσός – Κίεβο – Λβίβ
Ημερομηνίες: Πα – Πα, 23 – 30 Μαρτίου 2018 (Εθνική γιορτή) 

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος
Τοπική ξεναγός: η ελληνόφωνη συνεργάτιδα μας και ερευνήτρια Μαργαρίτα Αρατζιόνι


ΠΑ 23/3: Συγκέντρωση στις 13:00 στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ukraine International Airlines στις 15:00 για Οδησσό μέσω Κιέβου. Άφιξη στις 20:30 και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο Mozart (4*). Δείπνο.

ΣΑ 24/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πανέμορφη Οδησσό. Θα περπατήσουμε στο Βουλεβάρτο Primorsky, δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα, για να δούμε τα κτίρια με την αρχιτεκτονική μπαρόκ, τα 192 σκαλοπάτια Potemkin, το παλάτι Vorontsov, το άγαλμα του Ρισελιέ και στη συνέχεια την Όπερα (το κτίριο θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης με βιεννέζικη επίδραση). Επίσκεψη-ξενάγηση στο σημαντικότατο και πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ειδική επίσκεψη στο κτίριο της Όπερας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών. Το βράδυ παρακολούθηση παράστασης στην Όπερα της Οδησσού (έξοδα ατομικά). Δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 25/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα μεταφορά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την παρακολούθηση της δοξολογίας με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. Μετάβαση στην Οικία – μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ξενάγηση). Θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο και θα επισκεφθούμε το νέο εμπορικό κέντρο ΑΘΗΝΑ, στην πλατεία την Ελλήνων (γεύμα ελεύθερο στο εστιατόριο του κέντρου). Το βράδυ βόλτα στην πασίγνωστη οδό Deribasovskaya, τον κήπο της πόλης και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης. Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη φροντίδα του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (εφόσον πραγματοποιηθούν).

ΔΕ 26/3: ODESSA – KIEV. Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για το Κίεβο μ’ ενδιάμεση στάση στο Πάρκο Sofiyivka Dendropar. Επίσκεψη, περίπατος, γεύμα. Άφιξη στο Κίεβο αργά το απόγευμα. Πρώτη γνωριμία – γύρος με το πούλμαν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Radisson Blu (4*). Δείπνο.

ΤΡ 27/3: KIEV. Πρόγευμα. Σήμερα θα επισκεφθούμε πρώτα το μοναστηριακό συγκρότημα Πετέρσκαγια Λαύρα (11ος αι. UNESCO) με τις κατακόμβες και το θησαυροφυλάκιο με μοναδικά έργα από χρυσό. Κάνοντας αργότερα τον πανοραμικό γύρο της πόλης, θα περπατήσουμε στο παλαιό τμήμα της, θα δούμε τη Χρυσή Πύλη, θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα (18ος αι.), τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βλαδίμηρου κ.α. Γεύμα. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ουκρανικής Ιστορίας και τον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Σοφίας, την παλαιότερη εκκλησία της Ρωσικής Ορθοδοξίας (UNESCO) με εξαιρετικές αγιογραφίες, μωσαϊκά κ.α. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.

ΤΕ 28/3: KIEV – LVIV. Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για μια ωραία διαδρομή στα δυτικά της χώρας και προορισμό την πανέμορφη πόλη Λβιβ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Rius (4*). Γεύμα. Γνωριμία με την πόλη πεζή. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε το φημισμένο κτίριο της Όπερας και Μπαλέτου, το Εθνικό Μουσείο, μνημεία που στολίζουν την πόλη, το κτίριο του Ιστορικού Μουσείου, τη Μητρόπολη των Καθολικών, το Μουσείο του Φαρμακείου, τη Μητρόπολη των Αρμενίων, τα τείχη της παλιάς πόλης, την πλατεία της Αγοράς με τα εντυπωσιακά κτίρια, το τραμ-σύμβολο της πόλης κ.α. Θα επισκεφθούμε ακόμη ένα εργοστάσιο σοκολάτας (το Lviv θεωρείται η δεύτερη πρωτεύουσα της σοκολάτας μετά τη Βέρνη της Ελβετίας). Το βράδυ παρακολούθηση της παράστασης στην Όπερα (έξοδα ατομικά). Δείπνο.

ΠΕ 29/3: LVIV. Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο που ιδρύθηκε το 19ο αι. και είναι ένα από τα παλαιότερα και εντυπωσιακότερα μουσεία πόλεως. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο Εθνογραφικό Μουσείο από τα πιο εξειδικευμένα στην Ευρώπη και από τα πλουσιότερα εφαρμοσμένων τεχνών στην Ουκρανία. Γεύμα συνοδεία κλασικής μουσικής. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα.

ΠΑ 30/3: Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση στις 07:00 μέσω Κιέβου, για Αθήνα όπου άφιξη στις 13:35.

Έξοδα (κατ’ άτομο):
Δίκλινο: € 1.130 - Μονόκλινο: € 1.330 (ελάχιστη συμμετοχή 30 άτομα)
Δίκλινο: € 1.040 - Μονόκλινο: € 1.240 (ελάχιστη συμμετοχή 45 άτομα)
Φόροι Αεροδρομίου: € 70

Περιλαμβάνονται:
· Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Κίεβο – Οδησσός και Λβίβ – Κίεβο – Αθήνα
· 7 διανυκτερεύσεις
· 7 προγεύματα-μπουφέ
· 5 γεύματα και 6 δείπνα
· μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
· τοπική ελληνόφωνος ξεναγός
· είσοδοι στα προβλεπόμενα μουσεία
· ασφάλιση αστικής ευθύνης
· αρχηγός
· ταξιδιωτικά έντυπα
· Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, τα εισιτήρια της όπερας, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Το παρόν αντικαθιστά το δημοσιευμένο πρόγραμμα στο έντυπο του Γραφείου μας «Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017-2018» 


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.