Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Ταξίδι στη Γεωργία και τον Καύκασο

Τιφλίδα – Μτσχέτα – Γκόρι – Ουπλίστσικε – Έκπληξη!

Πα – Πε, 16 – 22 Ιουνίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Σας προ(σ)καλούμε σ’ ένα ταξίδι – αποκάλυψη για να γνωρίσουμε και να ζήσουμε όλοι μαζί τη ΓΕΩΡΓΙΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ταξιδεύετε με το «ψαγμένο» ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL!

Τιφλίδα
Αποτελώντας τμήμα της Οροσειράς του Καυκάσου, που χωρίζει την Ασία από την Ευρώπη, η Γεωργία ανήκει και στις δύο ηπείρους, αποτελώντας για χιλιάδες χρόνια σταυροδρόμι για τους εμπόρους και τους εξερευνητές που ακολουθούσαν τον ιστορικό Δρόμο του Μεταξιού. Σήμερα ο ταξιδιώτης, αναζητώντας την ταυτότητα της χώρας, από τον Καύκασο και τη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, συναντάει πολιτιστικά στοιχεία, αντιλήψεις και αξίες αιώνων, από το πέρασμα τόσων επιδρομέων. Πολλές πόλεις και εκκλησίες περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Γεωργία υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που επίσημα δέχθηκαν τον Χριστιανισμό (337 μ.Χ.), ενώ στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια. Δεν πρέπει βέβαια να λησμονούμε ακόμα τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες, το μύθο για το χρυσόμαλλο δέρας! Κοντά σ’ αυτά η φιλοξενία, η γεωργιανή γαστρονομία και τα κρασιά με παράδοση χιλιάδων χρόνων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη που σύμφωνα με την παράδοση θεωρείται «δώρο από το Θεό».

ΠΑ 16/6: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 22:30. 

ΣΑ 17/6: Πτήση με την Aegean Airlines για Τιφλίδα (00:25 – 04:15). Άφιξη και άμεση αναχώρηση με το πούλμαν και τον ελληνόφωνο ξεναγό μας για την πόλη … και το ξενοδοχείο … που και τα δύο δεν τα αναφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούν την ΕΚΠΛΗΞΗ! Δείπνο.

ΚΥ 18/6: Πρόγευμα. Γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή και αναχώρηση για Τιφλίδα μ’ ενδιάμεσες στάσεις για να συμπληρώσουμε την ΕΚΠΛΗΞΗ … απλά για να τη ζήσουμε μαζί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «LAERTON» Δείπνο.

ΔΕ 19/6: Πρόγευμα. Η Τιφλίδα (Tbilisi) είναι πρωτεύουσα της χώρας για περισσότερο από 1500 χρόνια. Τα ξύλινα σπίτια, οι πολλές εκκλησίες που βλέπουμε περπατώντας στην παλιά πόλη, το κάστρο Narikala που στεφανώνει την πόλη, οι συνοικίες Εβραίων, Αρμενίων και Αζερίων, τα τζαμιά και οι συναγωγές, υποδηλώνουν την πολυπολιτισμικότητα της πόλης. Επίσκεψη – περιήγηση στα αξιοθέατά της, την πόλη διασχίζει ο ποταμός Κούρος (Μτκβάρι). Δείπνο.


Μτσχέτα (Mtskheta)
ΤΡ 20/6: Πρόγευμα. Η πόλη – μουσείο Μτσχέτα (Mtskheta), πρωτεύουσα κάποτε της Ιβηρίας, της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας είναι το θρησκευτικό κέντρο της χώρας, στη συμβολή των ποταμών Aragvi και Mtkvari. Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός Svetitskhoveli είναι το μεγαλύτερο αρχαίο κτίριο στη Γεωργία (11ος αι.) που κτίστηκε στη θέση ενός Ζωροαστρικού ναού και συμβολίζει τη μεταστροφή των κατοίκων στον Χριστιανισμό. Έχει εξαιρετικές τοιχογραφίες, χρησιμοποιήθηκε δε ο ναός για τη στέψη και ταφή των μοναρχών της Χώρας. Η πόλη Γκόρι (Gori) είναι συνώνυμη με τον Ιωσήφ Στάλιν που γεννήθηκε εδώ. Το Μουσείο Στάλιν είναι το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης, ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η μεσαιωνική ακρόπολη κτισμένη ψηλά στο λόφο, στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Θα επισκεφθούμε ακόμα το «Φρούριο του Κυρίου», την αρχαία πόλη Ουπλιστσίκε (Uplistsikhe – UNESCO), λαξευμένη στο βράχο και με στοιχεία που χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου μέχρι τον ύστερο Μεσαίωνα, σχετίζονται δε με την Ανατολία, το Ιράν αλλά και τον χριστιανισμό (βασιλική των 9ου -10ου αι.). Επιστροφή στην Τιφλίδα. Δείπνο.

ΤΕ 21/6: Πρόγευμα. Συμπληρωματική γνωριμία με την Τιφλίδα, που ιδρύθηκε τον 5ο αι. μ.Χ. από τον Γεωργιανό βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι. Ο Καθεδρικός Ναός Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας) είναι το νέο στολίδι της πόλης (2004). Το Μουσείο Γεωργιανής Τέχνης αξίζει την επίσκεψή μας. Θα επισκεφθούμε ακόμα ένα οινοποιείο για να πληροφορηθούμε για την παράδοση των 8000 χρόνων καλλιέργειας των αμπελιών και τις 500 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών. Δείπνο.

ΠΕ 22/6: Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με την Aegean Airlines για Αθήνα (05:15 – 07:20).

Συμμετοχή περιορισμένη: άτομα 30 – 35

Έξοδα: € 965 - Φόροι αεροδρομίου: € 75

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τιφλίδα – Αθήνα με την Aegean Airlines * 4 διαν/σεις * 4 προγεύματα * 4 δείπνα * τοπικό πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εξορμήσεις * τοπική ελληνόφωνη ξεναγός * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ την συμμετοχή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.