Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Εκδρομή ΠΑΣΧΑ & 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017: Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Άγιος Γερμανός – Λίμνες Πρεσπών – Καϊμάκτσαλαν – Λ. Βεγορίτιδας – Άγιος Παντελεήμων – Γιαννιτσά

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Άγιος Γερμανός – Λίμνες Πρεσπών – Καϊμάκτσαλαν – Λ. Βεγορίτιδας – Άγιος Παντελεήμων – Γιαννιτσά

Ημερομηνίες 2017:

Μ. Πα – Τρ Πα, 14 – 18 Απριλίου (Πάσχα)
Πε –Κυ, 26 – 29 Οκτωβρίου (Εθνική εορτή)


Για πιθανές νέες ημερομηνίες και το νέο πρόγραμμα για το 2018, επικοινωνήστε μαζί μας!

Αρχηγοί: Λουκάς και Χάρις Συρίγου

1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:30 από το Σύνταγμα για Έδεσσα – Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (υψ. 1200 μ. ) με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στους παραδοσιακούς ξενώνες «Ρούγα», «Φωταξία» και «Κέδρος». Πρώτη γνωριμία με το χωριό, κτισμένο στις πλαγιές του όρους Καϊμάκτσαλαν. Το χωριό είναι από τα πιο παραδοσιακά της πατρίδας μας. Περίπατος στα πέτρινα δρομάκια για να χαρούμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και των καταστημάτων με το συνδυασμό πέτρας και ξύλου. Περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Αναχώρηση για την ευρύτερη περιοχή των Λιμνών Πετρών και Βεγορίτιδας. Επίσκεψη στο οινοποιείο «Κτήμα Άλφα» και αργότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, γεύμα στο επιλεγμένο εστιατόριο «Ναουμίδης» (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Ανάσταση στην εκκλησία του χωριού και αναστάσιμο δείπνο στη «Ρούγα» (*).

3η ΗΜ.: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρόγευμα. Αργά το πρωί τοπική εξόρμηση στο όρος Καϊμακτσαλάν μέχρι το Σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου (άσφαλτος, υψ. 2100 μ., μικρή βόλτα). Επιστροφή. Πασχαλινό γεύμα και γλέντι δίπλα στον οβελία.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα. Αναχώρηση για Φλώρινα – Πισοδέρι και την ευρύτερη περιοχή των Λιμνών Πρεσπών. Με τους τοπικούς συνεργάτες μας, της «Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών» θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό. Εδώ βρίσκεται και ο νερόμυλος του Αγίου Γερμανού, που πρόσφατα αποκαταστάθηκε και λειτουργεί κερδίζοντας το βραβείο της Ευρωπαίκής Ένωσης για τη Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016 / βραβείο Europa Nostra. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μικρή Πρέσπα με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, τους Ψαράδες, τη Μεγάλη Πρέσπα (με βάρκες θα γίνει ο μικρός γύρος της λίμνης, έξοδα ατομικά) και θα κάνουμε περίπατο για παρατήρηση πουλιών. Γεύμα και επιστροφή στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Δείπνο.

5η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για Σκύδρα – Γιαννιτσά, τη μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας. Θα επισκεφθούμε ή θα δούμε το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός, τον Πύργο του Ρολογιού, το «Μαύρο Άγαλμα». Συνεχίζουμε για Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 295 / Μονόκλινο: € 375 (Πάσχα).
Δίκλινο: € 255 / Μονόκλινο: € 315 (Οκτώβριος).

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 4/3 διανυκτερεύσεις * 4/3 προγεύματα – μπουφέ * 3 δείπνα * 1 πασχαλινό γεύμα στον ξενώνα «Ρούγα» * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι, άλλα κύρια φαγητά, φιλοδωρήματα.

ΣΗΜ.: Η τετραήμερη εκδρομή της 28ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει την τρίτη ημέρα του προγράμματος. Η εξόρμηση στο όρος Καϊμάκτσαλαν θα γίνει τη δεύτερη ημέρα.


(*)Το συγκρότημα «Ρούγα» κτισμένο με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, κατέχει προνομιούχο θέση διασφαλίζοντας εξαιρετική θέα και άμεση επαφή με όλο το χωριό. Εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, επικρατεί η πέτρα και το ξύλο με πολλές πινελιές πολυτελείας. Εδώ σερβίρεται για όλους το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό με χειροποίητα εδέσματα που περιλαμβάνει χωριάτικες πίτες, σπιτικές μαρμελάδες, ζεστές μηλόπιτες, κ.α. Η παραδοσιακή του κουζίνα με τα εξαιρετικά φαγητά, απογειώνει τη γεύση σας. Αναλόγων αρχιτεκτονικών προδιαγραφών είναι και οι άλλοι δύο Ξενώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.