Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Διήμερη Εκδρομή στην Κέα

Κέα (Τζιά) – Διαμονή σε ξύλινο σκάφος

Πε – Πα, 4 – 5 Μαΐου

Ομιλήτρια: η ξεναγός Γιάννα Δουράμπεη
Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Ελάτε να σαλπάρουμε μαζί για μια όμορφη διήμερη περιπλάνηση στα γαλανά νερά του Αιγαίου και αφήστε τις σκέψεις σας και τα όνειρά σας να φτερουγίσουν μαζί με τα θαλασσοπούλια που θα μας συνοδεύουν, καθώς το όμορφο καραβόσκαρο “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” θα πλέει με ρότα το όμορφο νησί της Τζιάς. Μαζί μας θα έχουμε τη ξεναγό μας Γιάννα Δουράμπεη, που έχει πραγματοποιήσει αυτή την εξόρμηση πολλές φορές, και θα μας ξεναγήσει στα αρχαιολογικά και όχι μόνο ενδιαφέροντα του νησιού.

Αιγαιώτισσα ΙΙ

Αιγιώτισσα ΙΙ
Το Αιγαιώτισσα ΙΙ είναι ένα 40μέτρο ξύλινο ελληνικής ναυπήγησης καραβόσκαρο που φιλοξενεί 24 επιβάτες σε 12 ευρύχωρες καμπίνες με ατομικό μπάνιο και αυτόνομο κλιματισμό, πραγματοποιεί δε ταξίδια κυρίως με ολική ναύλωση στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Το πλοίο που είναι γνωστό και ως η «Κυρά του Αιγαίου» έχει ναυπηγηθεί στην Πρέβεζα το 1999, είναι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ένα από τα τελευταία μεγάλα ξύλινα σκαριά που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, έχει μήκος 40 μ., πλάτος 8 μ., βύθισμα 4 μ., σημαία ελληνική και 6μελές πλήρωμα. Διαθέτει ακόμα άνετο σαλόνι – τραπεζαρία όπου σερβίρονται το πρόγευμα και τα κύρια φαγητά. Ο πλοιοκτήτης του και κυβερνήτης του Καπ. Σταύρος Αρέλης έχει τιμηθεί – τόσο αυτός όσο και το πλοίο – με το Χρυσό Ναυτικό Μετάλλιο για την συμμετοχή του στην διάσωση των ναυαγών του Εξπρές Σάμινα.


1η ΗΜ.: Αναχώρηση από το Σύνταγμα στις 09:00 για το Λαύριο. Επιβίβαση στο ναυλωμένο από το Γραφείο μας σκάφος και στις 11:00 σαλπάρισμα για τη Τζιά. Παραπλέοντας το νότιο ακρωτήριο του νησιού φθάνουμε στο γραφικό όρμο Πόλες. Με το μικρό πλοιάριο του σκάφους θα αποβιβαστούμε στην ακτή και μικρή ανοδική πορεία θα μας φέρει στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας που υπήρξε μία από τις τέσσερις πόλεις – κράτη της Κέας κατά την αρχαιότητα. Έχουν πραγματοποιηθεί αναστηλωτικές εργασίες και σήμερα βλέπουμε τον περίπτερο δωρικό ναό της Αθηνάς και το ναό του Πυθίου Απόλλωνα. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδώτισσας ενώ στην παραλία το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας των Πόλων. Επιστροφή στο πλοίο όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Παραπλέοντας αργότερα τη νότια ή βόρεια πλευρά του νησιού, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, φθάνουμε στην Κορησσία, το λιμάνι του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία και δείπνο στις ταβέρνες. Διανυκτέρευση επί του πλοίου.


Αρχαιολογικός χώρος Καρθαίας
2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Με το τοπικό λεωφορείο αναχώρηση για τη Χώρα (Ιουλίδα), πρωτεύουσα του νησιού. Θα θαυμάσουμε το όλο αρχιτεκτονικό σύνολο με τα παραδοσιακά σπίτια, τα πλακόστρωτα στενά, τα στεγάδια και τις σκάλες. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου και, για όσους το επιθυμούν, μικρή πορεία θα μας φέρει μέχρι τον Λιόντα, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τον Λέοντα της Ιουλίδας (7ος αι. π.Χ.), λαξευμένο σε φυσικό βράχο. Με το λεωφορείο συνεχίζουμε για τις Πίσσες και τον παραθεριστικό οικισμό του Κούνδουρου. Επιστρέφοντας στο λιμάνι συνεχίζουμε για το Γιαλισκάρι και το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι, με αναφορά στον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης και το Στενό του Λάμπρου Κατσώνη. Φθάνουμε στην Παναγιά Καστριανή (επίσκεψη). Επιστροφή στην παραλία του Οτζιά για το γεύμα στις ταβέρνες. Το απόγευμα σαλπάρουμε για το Λαύριο από όπου με το πούλμαν, που μας περιμένει επιστρέφουμε στην Αθήνα.


Έξοδα κατ’ άτομο: € 210.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν Αθήνα – Λαύριο - Αθήνα * η διαδρομή, διανυκτέρευση, πρόγευμα και ένα γεύμα επί του πλοίου * τοπικό πούλμαν * ξεναγός * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α. 

Συμμετοχή περιορισμένη. Άτομα 24. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.