Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Εκδρομή Πάσχα 2017 στις πλαγιές της Οίτης

Λουτρά Υπάτης – Υπάτη – Μονή Αγάθωνος – Μαυρίλο –Κομποτάδες – Παύλιανη – Αμφίκλεια


Το χωριό Μαυρίλο
Μ. Πα – Δε Πα, 14 – 17 Απριλίου
(Πάσχα 2017)


Για πιθανές νέες ημερομηνίες
και το νέο πρόγραμμα για το 2018,
επικοινωνήστε μαζί μας!Μια εκδρομή που θα μας μαγέψει με τη φυσική ομορφιά της Φθιώτιδας, τα έλατα, τα τρεχούμενα νερά, τις κρήνες και τους καταρράκτες της, και θα μας ταξιδέψει και γιατί όχι και μέχρι τα αστέρια, με την επίσκεψή μας στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο. Και που ακόμα προβλέπει την εξόρμησή μας στο αγαπημένο μας ορεινό Μαυρίλο.


1η ΗΜ.: Αναχώρηση 08:30 για Καμένα Βούρλα (στάση) – Λαμία – Λουτρά Υπάτης. Τακτοποίηση στα δύο διπλανά ξενοδοχεία «ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΝ» & «ΕΣΠΕΡΙΑ». Νωρίς το βράδυ μεταφορά στη Μονή Αγάθωνος για τη περιφορά του Επιταφίου.

Μονή Αγάθωνος
2η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Υπάτη, χτισμένο στις βόρειες πλαγιές της Οίτης. Το χωριό μαγεύει με τη φυσική του ομορφιά και τη θέα προς τον κάμπο της Λάρισας. Ειδική επίσκεψη στο «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης» που λειτουργεί με τη φροντίδα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας. Μετά τη σχετική ενημέρωση θα παρακολουθήσουμε μια προβολή στο Πλανητάριο, το τρίτο που λειτουργεί στην πατρίδα μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αξιόλογο βυζαντινό μουσείο που περιλαμβάνει και τη σημαντική συλλογή νομισμάτων του δωρητή Κων/νου Κοτσίλη. Αργότερα θα φωτογραφίσουμε τον μικρό αλλά θορυβώδη καταρράκτη, που τα νερά του πηγάζουν από τις κορυφές της Οίτης και παλαιότερα χρησιμοποιείτο για να κινήσει τον νερόμυλο, που βρίσκεται κτισμένος στη βάση του και προμήθευε με αλεύρι την Υπάτη και τις γύρω περιοχές. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στα ξενοδοχεία. Το βράδυ Ανάσταση στην εκκλησία των Λουτρών και αναστάσιμο δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο.

3η ΗΜ.: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρόγευμα. Πρωινή βόλτα στους γύρω ολάνθιστους κήπους των Λουτρών και αργότερα αναχώρηση για το ορεινό χωριό Μαυρίλο, χτισμένο στις πλαγιές του Βελουχίου και σε υψ. 920 μ. Το χωριό περιβάλλεται από πυκνά δάση με έλατα, καστανιές, βελανιδιές κ.α. Οι πολλές πηγές του χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την κίνηση των νερόμυλων και μπαρουτόμυλων, που λειτουργούσαν για 200 χρόνια (18ος – 20ος αι.) και συνετέλεσαν στην οικονομική του ευημερία. Θα επισκεφθούμε τον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο όπως και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Δημητρίου. Πασχαλινό γεύμα στην ταβέρνα του χωριού. Επιστροφή στα ξενοδοχεία.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοντινό χωριό Κομποτάδες. Στην κεντρική πλατεία που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό πάρκο θα δούμε τα 5 αιωνόβια πλατάνια όπου στον ίσκιο τους συναντήθηκαν οι οπλαρχηγοί Διάκος, Πανουργιάς και Δυοβουνιώτης πριν τη μάχη της Αλαμάνας. Συνεχίζουμε για την περιοχή της Παύλιανης. Στη θέση «Βρύζες της Οίτης» θα σταματήσουμε για καφέ στο ωραίο περίπτερο «Καταφύγιο». Θα γευθούμε την πίτα και το γλυκό που φτιάχνονται εδώ (έξοδα ατομικά). Δυνατότητα πορείας μιας ώρας στο δάσος με τα έλατα με τοπικό συνοδό (ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!). Συνεχίζουμε για την Αμφίκλεια. Επίσκεψη του μουσείου άρτου (αν είναι ανοικτό). Προαιρετικό γεύμα και αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 205 / Μονόκλινο: € 250.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διαν/σεις * 3 προγεύματα * το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό γεύμα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.