Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Η εκδρομή των τριών θαλασσών!


Νεάπολη – Γύθειο – Μονεμβασιά – Ελαφόνησος – Σπήλαιο Καστανιάς
Μονεμβασιά

Ημερομηνίες 2017:

Πα – Δε, 2 – 5 Ιουνίου (Πεντηκοστή)

Πα – Δε, 15 – 18 Σεπτεμβρίου

Νέο - Βελτιωμένο πρόγραμμα!

Για πιθανές νέες ημερομηνίες 

και το νέο πρόγραμμα για το 2018,
επικοινωνήστε μαζί μας!

Χαριτωμένες θαλασσινές πολιτείες, μνήμες που ξυπνούν καθώς ανηφορίζουμε σε ξεχασμένα κάστρα, εκκλησίες & μοναστήρια, θαλάσσια περάσματα με πορθμεία, αμμουδερές παραλίες και το φανταστικό σπήλαιο Καστανιάς, πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη ξεχωριστή αυτή εκδρομή μας. Η επίσκεψή μας στην Ελαφόνησο (Λακωνικός κόλπος), η εξόρμησή μας στα Κύθηρα (θάλασσα Κυθήρων) και η άνοδός μας στην Άνω Καστανιά (φανταστική πανοραμική θέα του Μυρτώου Πελάγους) δικαιολογημένα προσδίδουν τον τίτλο της εκδρομής. Αξίζει να έρθετε μαζί μας!

1η ΗΜ.: Αναχώρηση στις 08:00 για Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο (στάση, γεύμα). Συνεχίζουμε για τη Μονεμβασιά, ένα μεσαιωνικό οικισμό διατηρημένο με άψογο τρόπο. Θα δούμε το σπίτι με την προτομή του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού και θα σεργιανίσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια της «ανθομύριστης καστροπολιτείας». Αργά το απόγευμα ακολουθώντας μια νέα ασφαλτοστρωμένη διαδρομή θα καταλήξουμε στη Νεάπολη και το ξενοδοχείο «LIMIRA MARE» (3*).

Σπήλαιο Καστανιάς
2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στο Ναυτικό και Aρχαιολογικό μουσείο της Νεάπολης και συνεχίζουμε για Άνω Καστανιά και το σπήλαιο (είσοδος, έξοδα ατομικά) όπου η φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο και να πλάσει σώματα και μορφώματα μιας καλπάζουσας φαντασίας χρειάστηκαν τρία εκατομμύρια χρόνια. Το απόγευμα μετάβαση μέχρι το γραφικό οικισμό Παραδείσι με πολλά πλατάνια, καρυδιές και τρεχούμενα νερά. Αργότερα θα επισκεφθούμε τον οικισμό Καλένια σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την εκκλησία της Παναγίας.

Σίμος - Ελαφόνησος
3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Μετάβαση στη Βιγκλάφια – Πούντα και με το μικρό πορθμείο πέρασμα στην Ελαφόνησο. Παραμονή στο γραφικό λιμανάκι και μετάβαση με το πούλμαν μέχρι τη φανταστική παραλία του Σίμου. Απίστευτα χρώματα σμαραγδένιας θάλασσας και λεπτή αμμουδιά, 500 μέτρα ακτογραμμής σε χρυσόλευκο χρώμα και αμμοθίνες, μοναδικές στην Ελλάδα, που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 10 μέτρων συνθέτουν το γύρω μοναδικό σκηνικό. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ελαφρύ γεύμα. Επιστροφή στη Νεάπολη. Αν ο δρόμος το επιτρέπει θα πάμε μέχρι το γεωπάρκο (απολιθωμένο δάσος) στον Άγιο Νικόλαο.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα. Αναχώρηση για το χωριό Δερματιάνικα (Κάμπος) όπου θα επισκεφθούμε την οικογενειακή φάρμα - αγρόκτημα «Σωτήραλη - Βιο». Θα γνωρίσουμε και δοκιμάσουμε τα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, κρασί και κυρίως το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ποτό Υδρόμελο ή Μελιτόκρασο. Αργότερα στο χωριό Παντάνασσα θα δούμε την πεντάτρουλη βυζαντινή εκκλησία. Συνεχίζουμε για Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση για το γεύμα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 190 / Μονόκλινο: € 250.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * το πορθμείο για την Ελαφόνησο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.