Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Εκδρομή στο Μπουραζάνι - Κόνιτσα - Ζαγοροχώρια - Επαρχία Πωγωνίου


Μπουραζάνι – Μ. Μολυβδοσκέπαστου – Δυτικό Ζαγόρι –Πωγωνιανή (Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου) – Γιάννενα

Πε – Κυ, 18 – 21 Μαΐου 2017
(Αρχηγός: ο κος Λουκάς Συρίγος)
Πα – Δε, 6 – 9 Οκτωβρίου 2017

Για πιθανές νέες ημερομηνίες 
και το νέο πρόγραμμα για το 2018, επικοινωνήστε μαζί μας!Το 1986 σας παρουσιάσαμε την πρωτοποριακή τότε εκδρομή μας για να γνωρίσουμε μαζί τα χωριά της παραμεθορίου περιοχής με την Αλβανία και την ανεξάντλητη φυσική ομορφιά και το λαογραφικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα Ζαγοροχώρια. Και ήταν πραγματικά, η εκδρομή αυτή, κατά γενική ομολογία, από τις πιο συγκλονιστικές που είχαμε οργανώσει και που δικαίωνε για μια ακόμα φορά τη φήμη μας για το μοναδικό τρόπο που σας παρουσιάζουμε την ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Βασικός, βέβαια, συντελεστής αυτής της επιτυχίας, ήταν και η μοναδικότητα του σκηνικού του ηπειρώτικου χώρου, όπου το διάβα μας από εκεί, ανακαλύπτει, κάθε εποχή, την ξεχωριστή του γοητεία. Έτσι, όπως το συνθέτουν οικισμοί και χωριά, μοναστήρια, εκκλησίες, γεφύρια, μοναδικά όλα τούτα δείγματα ντόπιας αρχιτεκτονικής γραμμής. Και δίπλα και πέρα, χαράδρες, ποτάμια, βουνά πανύψηλα, το Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ!

Η επιτυχία όμως της εκδρομής αυτής, που πραγματοποιήθηκε στο πέρασμα του χρόνου περισσότερο από 120 φορές οφείλετο ακόμα και στο νεόκτιστο τότε παραδοσιακό ξενοδοχείο «ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ». Θαυμάσιο κτίριο – σωστό κυνηγετικό περίπτερο με το ωραίο σαλόνι, το ζεστό τζάκι, την τραπεζαρία και το μπαρ που αργότερα, μετά την επέκταση, πήραν όλα τις σωστές τους διαστάσεις. Η γύρω δασική περιοχή έχει εξασφαλίσει την πλούσια ξύλινη επένδυση όλων των χώρων του ξενοδοχείου, ενώ στους τοίχους απολαμβάνει κανείς, τη μοναδική διακόσμηση από την κυνηγετική δραστηριότητα της περιοχής με κεφάλια από ελάφια, αγριοπρόβατα, αγριογούρουνα κ.λπ. Τα 20 δωμάτια, διαστάσεων και ανέσεων ξενοδοχείου πολυτελείας, έχουν όλα ξύλινα πατώματα. Σ’ όλο το κτίριο υπάρχει κεντρική θέρμανση. Βέβαια δεν υστερεί και το φαγητό που είναι αναλόγων αξιώσεων. Κοντά στα συνήθη πιάτα, γευόμαστε μουσακά με κιμά από ελάφι, αγριογούρουνο κρασάτο, αγριοπρόβατο στιφάδο κ.α. προϊόντα όλα ντόπιας παραγωγής του ιδιωτικού εκτροφείου.

Σήμερα, μετά από κάποια «αγρανάπαυση» σας παρουσιάζουμε και πάλι την ίδια εκδρομή ανανεωμένη όμως με ό, τι αξιόλογο έχει προστεθεί. Το Περιβαλλοντικό Πάρκο «ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ» και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο νερόμυλος, το γεωπάρκο Βίκου – Αώου που δημιουργήθηκε το 2010 αξίζουν την επίσκεψή μας και την ενημέρωσή μας.


1η ΗΜ.: Αναχώρηση 7 π.μ. για Ρίο – Γιάννενα (στάση για να επισκεφθούμε το νέο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ) – Καλπάκι (επίσκεψη Πολεμικού Μουσείου) – Μπουραζάνι, χτισμένο σε πλαγιά του όρους Νεμέρτσικα (χλμ 500). Παραμονή στο αγαπημένο μας ξενοδοχείο «ΤΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ».

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Το πρωί ακολουθώντας παραποτάμια διαδρομή θα επισκεφθούμε τη Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστου από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου (7ος αι. μ.Χ.) και αργότερα το χωριό Μολυβδοσκέπαστη, ακριβώς στα σύνορα με την Αλβανία, με την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και το Παρατηρητήριο που προσφέρει ωραία θέα στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαραντάπορου. Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε το Αηδονοχώρι, χτισμένο σε κατάφυτη πλαγιά. Περίπατοι στο καταπράσινο τοπίο γύρω από το ξενοδοχείο και το απόγευμα επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο και το μουσείο. Θα δούμε ακόμα αγριογούρουνα και ελάφια την ώρα της διανομής της τροφής.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Ολοήμερη εξόρμηση στην Κόνιτσα με το ωραίο γεφύρι (μικρός περίπατος μέσα στη Χαράδρα του Αώου) και τα πανέμορφα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου: Αρίστη και Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, που προσφέρουν μοναδική θέα στους Πύργους της Αστράκας. Εδώ θα έχουμε και το παραδοσιακό γεύμα μας. Θα χαρούμε ακόμα τη μοναδική ομορφιά του ποταμού Βοϊδομάτη όπου στην κοιλάδα του, κατάφυτη από πλατάνια, θα δούμε σφηνωμένη σε βράχο, τη Μονή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας. Θα γίνει ειδική αναφορά για το Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Επαρχία Πωγωνίου. Θα σταματήσουμε στο Βασιλικό (οικία Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα) και την Πωγωνιανή για να επισκεφθούμε το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου όπου θα προσφέρουμε κάτι από την αγάπη μας για τα παιδιά. Συνεχίζουμε για Γιάννενα – Αθήνα.

Συμμετοχή περιορισμένη: Άτομα 35

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 240 / Μονόκλινο: € 310.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 1 γεύμα στο Μεγάλο Πάπιγκο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * είσοδος στο πάρκο * Φ.Π.Α.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.