Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Εκδρομή στις Δυτικές Κυκλάδες


Μήλος - Κίμωλος
Αδάμας – Πλάκα (Χώρα) – Κατακόμβες – Αρχαίο θέατρο – Σαρακήνικο – Χιβαδολίμνη – Προβατάς – Ζεφυρία – Παλαιοχώρι – Φυλακοπή – Απολλώνια – Χωριό Κιμώλου


Δε - Πα, 3-7 Ιουλίου 2017

Για πιθανές νέες ημερομηνίες 
και το νέο πρόγραμμα για το 2018,
επικοινωνήστε μαζί μας!


Σας προσκαλούμε σε μια όμορφη περιπλάνηση – γνωριμία με το νοτιότερο νησί των Δυτ. Κυκλάδων. Η ιδιόμορφη γεωλογική σύσταση, λόγω του ηφαιστιογενούς χαρακτήρα, η γραφική Πλάκα (πρωτεύουσα) με το κάστρο και τη νησιωτική αρχιτεκτονική,οι εκκλησίες, η προϊστορική Φυλακωπή, τα μουσεία, οι ωραίες αμμουδερές παραλίες, δημιουργούν όλα ένα ξεχωριστό σκηνικό που αξίζει να γνωρίσετε ή να ξαναδείτε. Θα έχουμε μαζί μας το πούλμαν από την Αθήνα για καλύτερη περιήγηση στα αξιοθέατα του νησιού και μπάνια στις μοναδικές παραλίες. Θα γίνει ακόμα εξόρμηση στη γειτονική Κίμωλο και προαιρετικός γύρος με σκάφος στα Γλαρονήσια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Πενθήμερη θαλασσινή εξόρμηση για να σας γνωρίσουμε τα δύο νοτιότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Η Μήλος έχει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα στην μακρινή αρχαιότητα που “δώρισε” στο νησί έναν ορυκτό πλούτο  παράλληλα με τους γεωλογικούς σχηματισμούς. Οι ενδιαφέρουσες εκκλησίες, οι κατακόμβες, το αρχαίο θέατρο, οι ωραίες παραλίες συμπληρώνουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Δίπλα σχεδόν η Κίμωλος με το Κάστρο, τον ορεινό χαρακτήρα αλλά και τις αμμουδερές παραλίες, είναι μια λιτή αλλά γοητευτική παρουσία.

ΔΕ 3/7: Συγκέντρωση στις 07:00 στον Πειραιά και στο πλοίο SPEEDRUNNER (Πύλη Ε7). Σαλπάρισμα στις 07:30 για Σέριφο – Μήλο. Άφιξη στον Αδάμαντα στις 11:55. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Lagada Beach, δίπλα στη θάλασσα που μας περιμένει να δροσιστούμε στην αγκαλιά της. Το απόγευμα βόλτα στην παραλία του Αδάμαντα για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Τριάδας με το εκκλησιαστικό μουσείο και το μνημείο των Γάλλων πεσόντων.


ΤΡ 4/7: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν και την τοπική ξεναγό για την Τρυπητή όπου θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες και το αρχαίο θέατρο. Αργότερα στην Πλάκα (πρωτεύουσα) βόλτα στα στενά σοκάκια για να χαρούμε την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κατάλευκων σπιτιών με τις χρωματιστές πόρτες και παράθυρα. Ο μητροπολιτικός ναός της Παναγίας της Κορφιάτισσας και το αρχαιολογικό μουσείο αξίζουν την επίσκεψή μας.


ΤΕ 5/7: Πρόγευμα. Αναχώρηση για τα Απολλώνια, βόρειο-ανατολικά του νησιού, απ’ όπου με τοπικό σκάφος θα περάσουμε απέναντι στην Κίμωλο. Άφιξη στο λιμάνι της Ψάθης και με  το τοπικό λεωφορείο θα ανηφορίσουμε στο Χωριό (πρωτεύουσα). Περιπλάνηση στα δρομάκια με την αιγιοπελαγίτικη  αρχιτεκτονική και στο μεσαιωνικό κάστρο. Θα επισκεφθούμε ακόμα το Λαογραφικό – Ναυτικό μουσείο. Κάθοδος στη Ψάθη, μπάνιο, γεύμα και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στα Απολλώνια και τον Αδάμαντα μ’ ενδιάμεση στάση στην Φυλακοπή (αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο).

ΠΕ 6/7: Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Σαρακήνικο με τη μοναδική ακρογιαλιά, τη Χιβαδολίμνη, τον Προβατα, τη Ζεφυρία (παλιά πρωτεύουσα, Παναγιά Πορτιανή) και το παραλιακό Παλιοχώρι. Μπάνιο, φαγητό σε μια από τις παραλίες και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
ΠΑ 7/7: Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο για ένα ακόμη μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 11:25 σαλπάρισμα για τον Πειραιά.

Έξοδα (κατ’ άτομο):
€ 380 (δίκλινο θέα θάλασσα)
€ 360 (δίκλινο θέα κήπο)
+€140 επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Μήλος – Πειραιάς (οικονομική θέση)* 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * τοπικός ξεναγός * τοπικό σκάφος για Κίμωλο * τοπικό λεωφορείο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200
Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.