Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Εκδρομή με πούλμαν οδικώς Αλβανία - Μαυροβούνιο - Κροατία

Ντουμπρόβνικ
Ηγουμενίτσα – Άγιοι Σαράντα – Βουθρωτός – Τεπελένι –Μπεράτι – Μπούτβα – Κοτόρ – Ντουμπρόβνικ – Κρούγια – Τίρανα –Αργυρόκαστρο – Γιάννενα

 Κυ – Κυ, 7 – 14 Μαΐου 2017

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγο

1η ΗΜ.: ΑΘΗΝΑ – SARANDE. Αναχώρηση 07:00 για Ηγουμενίτσα και τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι (έλεγχος διαβατηρίων). Διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, φτάνουμε στους Αγ. Σαράντα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «NEW HEAVEN» (4*). Aν υπάρχει χρόνος θα επισκεφθούμε το κάστρο Λεκουρέσι το οποίο χτίστηκε με εντολή του Σου­λεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα και απέναντι την Κέρκυρα. Βόλτα στην παραλία. Δείπνο (προαιρετικά διασκέδαση με ζωντανή μουσική).

Μπεράτι
2η ΗΜ.: BUTRINT – TEPELENE – BERAT. Πρόγευμα. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού, (7ο – 6ο π.Χ. αι.) που είναι προστατευόμενη από τον παγκόσμιο οργανισμό UNESCO από το 1992 και από τη συνθήκη RAMSAR ως βιότοπος και ιχθυότοπος. Μοναδικά είναι τα αρχαιολογικά μνημεία: το θέατρο από τον 3ο αι. π.Χ., η βασιλική βυζαντινής εποχής του 6ου αιώνα, το βαφτιστήριο του 5ου αι., η αγορά και το γυμνάσιο που συμπληρώνουν τον κατάλογο με τα αρχιτεκτονήματα του αρχαίου Βουθρωτού. Συνεχίζουμε για το Τεπελένι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον άγαλμα του Αλή Πασά και το κάστρο του. Σε όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην τοποθεσία Τρία Αυγά, έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. Αργότερα αναχώρηση για το γραφικό Μπεράτι, την πόλη με τα χίλια παράθυρα, η οποία επίσης αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «GRAND WHITE» (4*), δείπνο.

3η ΗΜ.: BERAT – SHKODER – BUDVA. Πρόγευμα. Γνωριμία με το Μπεράτι. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη με το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες όπου θα σεργιανίσουμε στα πανέμορφα σοκάκια της. Στην συνεχεία περνάμε από Καβάγια, το Δυρράχιο (Durrës ), κύριο λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 π.Χ., με την ονομασία Επίδαμνος. Αφού περάσουμε της πόλεις Φούσε Κρούγιε, Λέζα και τα σύνορα (Σκόδρα) μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο. Απολαμβάνουμε της όμορφες εικόνες από την λίμνη της Σκόδρας (Skadarsko Jezero) η οποία είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής Χερσονήσου με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Συνεχίζουμε για Μπαρ και Μπούτβα. Μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΤΑRΑ» (4*). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο (Σιταντέλ) που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα π.Χ. Δείπνο.

Κοτορ
4η ΗΜ.: BUDVA – KOTOR – BUDVA. Πρόγευμα. Αναχώρηση για την μεσαιωνική πόλη του Κότορ κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Θα απολαύσουμε τα στενά δρομάκια με τις γραφικές μικρές πλατείες με τα πολλά καφέ, θα δούμε το Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα, τον Ορθόδοξο ναό του Αγ. Λουκά, τον Αγ. Νικόλαο όπως και τη μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανεβούμε πρέπει να «σκαρφαλώσουμε»1.200 σκαλοπάτια για το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Επιστροφή στη Μπούτβα. Δείπνο.

5η ΗΜ: DUBROVNIK – BUDVA. Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για τη μονοήμερη εκδρομή στην Κροατία. Περνώντας τα σύνορα (έλεγχος διαβατηρίων) και διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε, φτάνουμε στο μαργαριτάρι της Αδριατικής, όπως αποκαλούν το Ντουμπρόβνικ. Με τον τοπικό ξεναγό θα γνωρίσουμε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία «Ραγκούσα» θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Βλασίου. Ακόμα το Φραγκισκανό μοναστήρι, τον ορθόδοξο ναό και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στην Μπούτβα. Δείπνο.

Ντουμπροόβνικ
6η ΗΜ.: KRUJE – TIRANE. Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αλβανία (σύνορα). Πρώτη μας στάση η Κρούγια που η ιστορία της συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη ο οποίος για 25 ολόκληρα χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την οθωμανική αυτοκρατορία. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το μεσαιωνικό παζάρι μας οδηγεί προς το κάστρο, σύμβολο της πόλης, και στο ιστορικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Αλβανίας. Στην περιοχή κάτω από το μουσείο δεκάδες μικρομάγαζα πουλούν είδη λαϊκής τέχνης και ντόπια προϊόντα. Συνεχίζουμε για τα Τίρανα, πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Η πόλη έχει σήμερα περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο «MONDIAL» (4*). Δείπνο. 

7η ΗΜ.: TIRANE – GJIROKASTER – ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Πρόγευμα. Περιήγηση της πρωτεύουσας. Θα επισκεφθούμε το νέο ναό της Αρχιεπισκοπής ο όποιος είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου. Με το λεωφορείο θα διασχίσουμε τις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, θα δούμε το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey, καθώς και τον πύργο του ρολογιού. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας την περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Αναχώρηση για το χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41 (κατάθεση στεφανιού). Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι της Δερόπολης την Δερβήτσανη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου, ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο. Γνωρίζουμε από ψηλά το κάστρο της και την ιστορία της πέτρινης πόλης. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο «ψηφιδωτό», που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή στο πέρασμα των αιώνων. «Κρεμασμένη» από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου «δένει» αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Περνώντας αργότερα τα σύνορα (Κακαβιά) καταλήγουμε στα Γιάννενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».

8η ΗΜ.: ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Σύντομη περιήγηση της πόλης, επίσκεψη του νέου Μουσείου Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο Κάστρο (Ιτς Καλέ) και αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο
Δίκλινο: € 475 / Μονόκλινο: € 615 (ελάχ. άτομα 40)
Δίκλινο: € 525 / Μονόκλινο: € 665 (ελάχ. άτομα 30).

Περιλαμβάνονται: Ελληνικό πούλμαν για όλη την εκδρομή * 7 διαν/σεις * 7 προγεύματα * 6 δείπνα * τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός από/στα ελληνικά σύνορα * τοπικός ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ και το Κοτόρ * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι, άλλα κύρια φαγητά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.